Most olvasott
Mi a Hygge-stílus?

Mi a Hygge-stílus?

Ha igazi téli meghittségre vágysz, akkor ezt neked találták ki!

A hygge szócska egyszerre jelenti a kényelmet, a relaxálást, a boldogságot és a nosztalgiát, azaz mindent, ami egy meleg otthonhoz kell. A Dániából érkező alábbi tippek segíthetnek abban, hogy kialakítsd a saját, harmonikus szentélyedet.

1. Mivel az északi országban télen később kel és hamarabb nyugszik a Nap, nemcsak elektromos árammal, hanem gyertyákkal is előszeretettel világítanak. Ráadásul nincs is nyugtatóbb, mint a gyertya lángja, a visszafogott fény pedig tökéletes a pihenéshez és a mély, baráti beszélgetésekhez. Ugyanígy fontos a kályha, kandalló megléte, ami egyrészt energiatakarékos, másrészt összehozza a családot.

2. A békés, hangulatos kis kuckók is a Hygge életérzés fontos részei. Lehetőleg ablakhoz közeli sarokban alakítsuk ki, hogy pihenés közben ne a négy falat, hanem a kinti világot nézzük. Válasszunk kényelmes ülőalkalmatosságot, legyen kéznél egy takaró, egy csésze forró ital és egy jó könyv, és máris érezhetjük a Hygge jótékony hatását.

3. A természetes anyagok, a bőr, a fa, a gyapjú használata is a dán életérzés része. A színpaletta soha nem hivalkodó, általában pasztell, monokróm színek alkotják, melyek nyugtatóan hatnak az emberre. A zavartalan pihenés érdekében ne legyenek túl élénk árnyalatok és vibráló minták a lakásban!

4. A Hygge a boldog környezet megteremtése érdekében született, mi is lehetne jobb módja ennek, mint szeretteink fotóival, személyes tárgyaival körülvenni magunkat. Legyen az egy utazásról hozott szuvenír, egy gyerekfestmény vagy egy múzeumi belépőjegy, a lényeg, hogy ha ránézünk e tárgyakra, melegség töltse el a szívünket. Ám ne zsúfoljuk tele a lakást, mert a kedves emlékek tömegesen könnyen kacatokká válhatnak!

5. A dánok nem szeretik a pazarlást, ellenben hisznek az újrahasznosítás jótékony erejében. Mindenkinek akad régi, esetleg családtagtól kapott, hátrahagyott bútordarabja, kiegészítője. Hasznosítsd újra ezeket az antik dolgokat, és keltsd új életre őket! A Hygge-ben az a jó, hogy semminek sem kell tökéletesnek lennie, a lényeg, hogy örömmel tekints az újjávarázsolt mesterműre.

See Also

6. A hálószobában, pontosabban az ágyban töltjük életünk egyharmadát, így különösen fontos, hogy ahol alszunk, az egy csendes, idilli hely legyen. Éppen ezért zárd ki a technikát, hagyd a hálón kívül a kütyüket! Meglátod, hogy az ágyban töltött idő így tényleg kizárólag pihenéssel telik majd.

7. Sokan megfeledkeznek arról, hogy a fürdőszoba milyen fontos szerepet játszik a mindennapokban. Miért akarnál sietve letusolni, ha a nyugalom szigetét is elhozhatod az otthonodba? Tegyél be nyugtató zenét, vedd körül magad finom illatokkal, készíts be egy puha köntöst, és készülj a fürdőszoba nyújtotta spa-élményre!

(Fotók: Pixabay)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére