A divat téli forrósága

Így védekezz a mínuszok ellen!

Anyagok

Hasonló a hasonlóval – tartja a mondás, s ez most a ruhákra is igaz: a legnagyobb őrület a farmer a farmeren. Akkor a legjobb, ha azonos színűek a farmer ruhadarabok, de a westernérzés kedvéért érdemes más anyagokat is bevonni a farmerek játékába.

A nagy, kötött kardigánok, elnyűttnek tűnő pulóverek és a pihe-puha, kényelmes viseletek nem csak otthon hordhatók! Viseld bátran az utcán, a „cozy” stílus elérése érdekében pedig világosabb színeket válassz!

A bársony mellett megjelent egy nagy visszatérő, a szőrme. Lehet színes, vagy tündökölhet saját, eredeti színében, az anyag játékos eleganciája megkérdőjelezhetetlen!

 

Színek

Akik már unják a feketét, azok számára van egy jó hírünk: a barna az új fekete! A 90-es évekből visszatért a barna rúzs trendje, így ideje volt, hogy a ruhákban is megjelenjen a csokibarna. Idén télen például a Max Mara és a Moschino is előszeretettel használja ezt a színt. Az ezüst nélkülözhetetlen alapszínné vált az elmúlt években, hiszen – a ruha anyagától és stílusától függően – lehet elegáns vagy futurisztikus, valamint jól kombinálható más színekkel.

Az igazi téli szín azonban a piros és annak bordós árnyalatai, hiszen egyszerre ünnepélyes és elegáns, szexi és játékos. Egy, a ruhával megegyező színű, piros rúzzsal kombinálva bármelyik szettel te leszel a középpontban!

 

Minták

Hatalmas virágminták, ismerős motívumok: csak nem a nagymama nappalija? De bizony, a hagyományos, otthoni minták és anyagok a gardróbba is beköltöztek, és immár nemcsak a nagy foteleket, hanem a ruhatárunkat is ékesítik. A népi motívumok is szárnyalnak, így bárki legálisan öltözhet be matrjoska babának! A sokszor kézzel hímzett ruhadarabok olyan neves divatházak kollekcióiban is megjelentek, mint a Gucci.

Az üzeneteket most már saját magadon viselheted! A legújabb trend szerint pólókon jelentek meg olyan figyelemfelkeltő üzenetek, melyeknek társadalmi jelentőségük is van, így juttatva el minél több emberhez az adott ügy fontos mondanivalóját.

Viselj plédet! Persze, nem szó szerint, csak úgy tűnik, mintha… Visszatértek a 70-es évek kedvencei, a nagy, kockás ingek és kabátok. A sokszor oversized ruhadarabokban az a jó, hogy könnyedén belecsavarhatjuk magunkat, alá pedig annyi réteget veszünk, amennyit csak szeretnénk.

 

Kiegészítők

A retro kalapok váltják a beanie-ket, hatalmas karimákat, báránybőr, filc- és bársonykalapokat tartogat a tél. A lábbelik fényesebbek és bársonyosabbak, mint valaha, a hamupipőke-korszak kezdetét vette a csillogó, flitteres és ezüst-szőttes darabokkal. A ruhák visszakapták a férfiasan nőies jelzőért felelős válltömést is, de emellett a magas galléroké és a magas nyakú, viktoriánus stílusú nyakrészeké a főszerep.

(Fotók: Pixabay)