Now Reading
Élettorta, azaz így tervezd meg a 2020-as évedet!

Élettorta, azaz így tervezd meg a 2020-as évedet!

Megfontolandó tanácsot kapunk a Lead yourself! mozgalom alapítójától.

 

Az évkezdet együtt jár új célok felállításával, a hozzájuk vezető utak megtervezésével, de ez utóbbiról mintha megfeledkeznénk. Stratégia nélkül nehéz elérni vágyainkat, kitűzött céljainkat.

„A trénerek és coach-ok sokat hangoztatják, hogy mennyire fontos az évtervezés, de a hogyanról kevesebb szó esik. A legtöbben azt tanácsolják, hogy használjunk egy évtervező füzetet, de nekem sokkal jobban bevált az úgynevezett élettorta modell” – javasolja mindenkinek Soós Dávid, a Lead yourself! mozgalom alapítója.

Hogy mi is az élettorta?

Rajzoljunk egy nagy kört és azt osszuk fel 6–8 számunkra fontos életterületre – hangzik a tanács. A tortaszeletek bármilyen címkét kaphatnak, a lényeg, hogy azok az életünk hangsúlyos részei legyenek, például testi egészség, munka, kapcsolatok, szabadidő, énidő, fejlesztés, tanulás, értékteremtés. Ha megvagyunk saját élettortánk felrajzolásával, gondoljunk bele, hogy az egyes területekkel hány százalékban vagyunk jelenleg megelégedve. Majd kezdjük el kiszínezni az egyes szeleteket abban a százalékos arányban, amit jónak találunk. Így máris jól látható, mennyire „kerek” az életünk.

 

Ezt követően érdemes elgondolkodnunk, hogyan tudjuk megteremteni önmagunk számára azt az egyensúlyt, amelyben jól érezzük magunkat, miként lehetne száz százalékra fejleszteni az összes területet.

„Fontos, hogy lépésről-lépésre írd fel magadnak, hogyan tudsz eljutni A-ból B-be minden egyes fejlesztendő életterületen, majd ennek megfelelően alakíts ki éves cselekvési tervet. Ha jól csináltad, ezután teljesebb képet kapsz az üzleti és a magánéletedről, és izgatottan vágsz bele a 2020-as év új feladataiba” – hangoztatja Soós Dávid.

See Also

Minderről bővebben videón:

❓Megtervezted már a következő éved és évtizeded❓Bármennyire is elcsépelt, sokat hangoztatott téma a célok felállítása és a hozzájuk vezető út megtervezése, mégis egy❗️MUST❗️🎯Cél és stratégia nélkül biztosan nem éred el azokat a dolgokat, amiket szeretnél, hiszen arra sem vetted a fáradtságot, hogy leülj, leírd és megtervezd a szükséges lépéseket…így azt sem tudod merre tartasz. Mint egy repülő, aminek nincs úticélja. Szerinted mi lesz a vége?🙂Én az élettorta modellt szeretem használni (amit Andrási Bettytől tanultam), mert az segít az összes életterületemet feltérképezni és egy tiszta képet ad arról, hogy hány %-on vagyok rajtuk. Coachingon is minden harcosom imádja ezt az eszközt😁#leadyourself #vezető #kapcsolatépítés #vállalkozás #ismerkedés #mentor #tanács #siker #bátorság #kapcsolatok #coaching #motiváció #életmód #tudatosság #sikeresélet #gondolat #célok #önismeret #élet #fejlődés

Közzétette: Lead Yourself – 2019. december 30., hétfő

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére