Now Reading
Presser Zwack Unicum-filmje unikum

Presser Zwack Unicum-filmje unikum

A zeneszerző ikonikus dala filmfőszereplővé vált.

 

A Neked írom a dalt című szerzemény és a népszerű muzsikus áll a középpontban abban a vadonatúj kisfilmben, melyet 2019. október 28-án mutatott be Presser Gábor és Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke a cég budapesti székházában.

A kis etűd egyszerre reklámfilm, mini portréfilm és Szász Attila rendező önálló művészi alkotása egy emberről, egy dalról, generációk összetartozásáról, generációk közötti kapocsról, egy kompozícióról, mely évtizedek óta őrzi népszerűségét, bizonyítja összetartó erejét.

Presser Gábor több mint négy évtizede írta ezt a dalt a Locomotív GT. zenekar számára, és álmában sem gondolta, hogy sokak fülében négy évtizeddel később is ugyanolyan erővel, hatással fog csengeni, mint megszületésének évében.

Szász Attila is ezt a közösségteremtő erőt hangsúlyozta a bemutató napjára összehívott sajtóeseményen. Mint említette, az archív felvételek mellé olyan ma forgatott felvételeket helyeztek, melyek szinte dokumentumfilmszerűen idézik meg a hetvenes, nyolcvanas éveket egy házibulin, egy autóbuszon vagy épp egy kórházban.

Zwack Sándor arról beszélt, nem volt könnyű felkérni Pressert, hogy ikonikus dala felhasználásával készítsék el filmjüket, melyben az Unicum végig a háttérben marad, és csak a film végét követően jelenik meg: „A mindig is minőséget, egyedi értéket képviselő Presser-dalok emlékezetessé teszik a barátainkkal, családtagjainkkal töltött közös pillanatokat, és úgy érzem, az Unicum hasonló szerepet tölt be életünkben, hiszen a márka az elmúlt több mint kétszáz év során végigkísérte mindennapjainkat, hasonlóképpen” – fogalmazott a cégvezető.

Presser Gábor pályafutása során nemigen szerepelt reklámfilmben. Mostani döntésében talán az is szerepet játszhatott, hogy nagy italüveg- és műsorfüzet-gyűjteményében talált egy olyan színházi prospektust 1922-ből, melynek hátoldalán a Zwack likőr emblémája szerepel annak jeléül, hogy a gyár egy Korda Sándor rendezte színdarabab támogatója. (A füzetet Zwack Sándornak ajándékozta.)

See Also

A 30 másodpercesre vágott film a televíziócsatornákon, a 45 másodperces a mozikban fog futni 2019. novemberétől, a több mint 100 másodperces video pedig már látható a YouTube-on:

(Fotó: Zwack Unicum Zrt.)

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére