Now Reading
Virtuális tárlatvezetés a londoni Maurer Dóra-kiállításon

Virtuális tárlatvezetés a londoni Maurer Dóra-kiállításon

 A Tate Modernben látható tárlat szenzáció a magyar művészeti életben.

 

A londoni Tate Modern ingyenes Maurer Dóra-kiállítással várja látogatóit 2019 augusztusától 2020 júliusáig. A jeles magyar grafikus, festő, fotográfus, a magyar új avantgárd meghatározó képviselője, időszaki kiállítása történelmi jelentőségű a honi művészeti világ számára.

 

Érdekesség, hogy a Magyar Festészet Napja (október 18.) alkalmából két magyar kreatív startup, az ArtConscious és az ARe különleges projektet hozott létre, tisztelegve az alkotó munkássága előtt: azt kiterjesztett valósággal mutatja be.

A startupoknak egyben célja, hogy erősítse a kortárs művészet és a XXI. századi digitális technológia kapcsolatát, hiszen ezek közösen fontos és inspiráló történeteket tudnak elmesélni.

A projekt keretében kis létszámú – maximum 5–5 személyt befogadó – tárlatvezetéseken lehet részt venni a Tate Modernben a 2019. október 18-i hétvégén, melynek részletei a Facebook eseményben megtalálhatók. (A túrák ingyenesek, de szükséges regisztrálni a Facebook eseményben leírtak szerint.)

A Tate Modern-túráknál nem áll meg az élmény, mivel a két startup projektjén keresztül a street art kincseiről híres kelet-londoni Brick Lane környéke is megelevenedik a kiterjesztett valóságot használók számára. Mindez a művészeti trendek iránt érdeklődőknek lehet izgalmas, hiszen ez a törekvés a street art segítségével mutatja be többek között a politikai, a feminista, valamint a klímaválságra reagáló művészeti irányzatokat a kortárs művészetben.

További információk a projektről az ARe weboldalán: areapp.net

See Also

Az ArtConscious weboldala: www.artconscious.co.uk

Eventbrite regisztráció itt!

(Fekete-fehér kép: részlet Maurer Dóra Hét fordulat című fotósorozatából)

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére