Now Reading
A guruló nemzedék felvonul Budapesten

A guruló nemzedék felvonul Budapesten

Az ország legnagyobb alternatív RollerBike-, azaz gurulóeszköz-felvonulását rendezik Budapesten, 2019. október 5-én.

 

Magyarország eddigi legnagyobb és leghosszabb gurulóeszköz-felvonulására a résztvevők a Hősök terén gyülekeznek október 5-én, és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, rendőri biztosítással délután fél 4-től 10 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán.

A gyülekező egy órával korábban kezdődik a Hősök terén, onnan indulnak el a rollerezők Pest belvárosán keresztül a Lánchídon át Budára, majd a Margit-hídon át a végállomásra, a Margit-szigetre. A szervezők nemcsak a rollereseket várják a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, a hoverboardosokat, a kerékpárosokat, a gördeszkásokat, a longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szén-monoxid kibocsátása nélkül!

A rendezvény fő célja, hogy tudatosítsa a városokban élőkkel, hogy mindenféle guruló eszköz kiváló és gyors módja a közlekedésnek, ráadásul környezetkímélő is.

A RollerBike felvonulás első és második állomása Veszprémben és Debrecenben volt. A résztvevők a felvonulással hozzájárultak a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Az idei RollerBike utolsó állomása a budapesti.

See Also

 

„Ebben az évben két vidéki helyszínen és a fővárosban építjük tovább a közösségünket, az új, felnövő guruló nemzedéket, amely már most 5–10 ezer főt számlál az országban, a kerékpárosok nélkül is. Folyamatosan növekszünk, mert egyre többen látják be, egyszerűbb és egészségesebb ezekkel az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Ezért is sürgető a közlekedés törvényi szabályozása, valamint az edukáció, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy egyre nagyobb a rizikófaktor a balesetek területén” – fogalmazott a rendezvény főszervezője, Újvári Péter gurulónagykövet.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére