Zeneakadémia: gyümölcsöző kölcsönhatások

Az előző évadok kedvelt bérlet-összeállításait továbbgondolva hívja a zenerajongókat új, 2019/2020-as évadjára a Zeneakadémia.

„Nemzetközi sztáregyüttesek játékát hallhatja a közönség az új évadban, hazai és külföldi szólista művészekkel, akik újrafogalmaznak és felfrissítenek remekműveket, izgalmas, akár meghökkentő élménnyel gazdagítva a Zeneakadémiára látogatókat” – ajánlja az új bérleteket dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora.

Baráti Kristóf

Az Orgona a központban elnevezésű bérletben fontos szerepet kap a Nagyterem legendás Voit & Söhne orgonája; a Zenekar a központban-bérlet pedig ebben az évadban is a világ legkiválóbb együtteseit vonultatja fel. Az Anima Eterna Brugge először látogat Budapestre, az Anima Musicae Kamarazenekar Baráti Kristóf közreműködésével lép fel, a Bécs–Berlin Kamarazenekar Gyenyisz Macujev zongoraművésszel érkezik, az Európai Kamarazenekar partnere pedig Simon Izabella és Várjon Dénes lesz.

Az Anima Musicae Kamarazenekar

Az új bérletek között lesz a Bach szólóban, amelynek koncertjein a szerző csellóra, billentyűs hangszerre, illetve hegedűre írt szvitjei hangzanak el három világhírű, fiatal magyar muzsikus, Várdai István, Fejérvári Zoltán és Kelemen Barnabás tolmácsolásában.

A Halk húrok címmel induló sorozat szólóban ritkán hallható pengetős hangszereket mutat be: a lantot és a gitárt.

A Kamarazene karnyújtásnyira bérletben a Zeneakadémia tanárai és egykori diákjai lépnek a Solti-terem színpadára, a Tehetség kötelez koncertjein egy-egy komponista személye köré épített tematikus esten lépnek fel a Zeneakadémiához kötődő ifjú művészek.

A Liszt-kukacok Akadémiája nevet viselő matiné előadásain izgalmas történetek, kiváló zenék és látványos táncok várják a 10–15 éves gyermekeket és kísérőiket.