Now Reading
Szívtájék, 22 érzelmes történettel

Szívtájék, 22 érzelmes történettel

Egy hónap alatt 22 film pereg az emberi szívről az Uránia Nemzeti Filmszínházban, 2019. június 28-tól július 28-ig.

 

A elmúlt időszak filmterméséből olyan jelentős alkotásokat láthatunk, amelyekben fontos szerepet játszanak az érzelmek. A főhősök életének megindító fordulatait pedig a nézőt is „szívtájékon” érintik.  A filmek többsége jelentős díjakkal és jelölésekkel is büszkélkedhet. Az idei Oscar-jelöltek közül, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájából pereg a Kafarnaum, a Hidegháború és az Arany Pálma-díjas Bolti tolvajok. Az Európai Filmdíj friss nyertesei közül a legjobb férfialakítást felvonultató Dogman, a Sundance Filmfesztivál felfedezettjei közül az Egy nő fogságban és a Három egyforma idegen is pereg.

A tanítónő

A műfaji és kulturális sokszínűség mellett az érzelmek sokféle árnyalata tükröződik a válogatásban. Láthatunk filmeket a szülő-gyermek kapcsolat természetéről, felemelő és letaglózó pillanatairól (Csodálatos fiú, Toni Erdman, Claire Darling utolsó húzása); felnőtt és gyermek, illetve mester és tanítvány között kialakuló szeretetkötelékről (Cinema Paradiso, A tanítónő, Yao utazása); az olykor ellentmondásos, de nagyszerű testvérszeretetről (Mirai, Három egyforma idegen); népszerűségben fürdő, mégis magányos, szeretet után sóvárgó sztárokról (Amy, A Maria Callas-sztori).

See Also

Hidegháború

Szembesülhetünk az emberi kiszolgáltatottság és reményvesztettség drámáival is (Dogman, Egy nő fogságban; Remélem, legközelebb sikerül meghalnod). Megtapasztalhatjuk a barátság megtartó erejét (Együtt megyünk). Visszatekinthetünk a múltba, megmártózva az érzelmes élet szépségében (A nagy szépség, Fájdalom és dicsőség). És rajonghatunk is, hiszen egy ilyen válogatásból nem hiányozhat a szerelem, és mindaz, ami vele jár: féltékenység, hűség és kísértés (A hűséges férfi, Szívek királynője).

A részletes programot lásd itt!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére