Elegancia és luxus, nyit a Párisi Udvar Hotel Budapest

A Hyatt szállodalánc különleges márkájához tartozik a luxusszálloda.

 

Csaknem ötévnyi munkával elkészült a magyar főváros egyik legismertebb, ikonikus épületében a Párisi Udvar Hotel Budapest. A szálloda kávézója, étterme és bárja várja azokat az embereket is – legyenek turisták vagy a város lakói –, akik kíváncsiak az egykori üzletházra és passzázsra, mely fénykorában párját ritkítóan szép és elegáns volt. És vált ismét azzá!

 

A Ferenciek terén, a megújult szállodaépület földszintjén, a régi fényében pompázó passzázsban most a Párisi Passage Café & Brasserie étterem kapott helyet díszes majolika csempékkel, muranói üvegmozaikokkal, a fantasztikus üveg- és kristálykupolával.

2019. június elején, a próbaüzem idején még csak szálloda első lakóit számára van nyitva a szálloda, de a hónap második felében már minden érdeklődő előtt megnyílik a földszinti vendéglátóhely.

A butikhotel az amerikai Hyatt Hotels Corporation The Unbound Collection by Hyatt márkájához csatlakozott, melyhez csak a szállodaiparban világszerte egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező épületek tartozhatnak. E márkanévvel üzemeltetik például Cannes-ban a Hotel Majesticet vagy Párizsban a Hotel Louvre-t.

 

A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével zajlott. Szinte az alapoktól kellett újraépíteni az elmúlt évtizedekben elhagyatott, beázott épületet, mely egykoron egész Európa büszkesége volt.

 

Budapest egyik legdrágább telkén már kétszáz évvel ezelőtt is a város legelőkelőbb és legdivatosabb, kétemeletes háza állt, melyet Pollack Mihály tervezett báró Bruden György számára. A második szinten lakott a báró és családja, az alsó szinten pedig egy egyemeletes, átjáró húzódott, két oldalán az akkori Pest legelőkelőbb üzleteivel. E Párisi Házat 1906-ban vásárolta meg a Belvárosi Takarékpénztár, melyet teljesen átépítettek. Historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székház épült, benne szépséges Róth Miksa-féle üvegablakokkal, Zsolnay-kerámiákkal. A második világháborút követően az IBUSZ utazási iroda, valamint a Jégbüfé volt a hatalmas ház két leghíresebb „lakója”.

 

Az épületet néhány évvel ezelőtt a a Mellow Mood Hotels tulajdonosai vásárolták meg, és varázsolták ötcsillagos hotellé. A múlt század elejének világát idézi meg a mai arculat. A vendégeket 110, luxuskényelmet nyújtó, tágas – 28–36 négyzetméteres –, a nemzetközi Hyatt előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja (például okos wc-vel is). A szobák közül 18 a lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia. A legfelső, hatodik szinten található a 130 és 290 négyzetméter alapterületű, tágas terekkel, saját spa-résszel rendelkező, kifinomult eleganciával berendezett Budapest és Paris rezidencia, mely kívánságra össze is nyitható. A kétszáz négyzetméteres teraszokról – ahol jakuzzi is van –, lenyűgöző a kilátás.

 

A június 5-i sajtóbejáráson ezt mi is megtapasztalhattuk. Beleshettünk a szobákba, lakosztályokba, fényképezhettük a helyiségeket, kivéve az elnöki lakosztályt.

 

A wellness-részlegben infravörös kabin, gőzkabin, finn szauna, jégkút, hidromasszázs kényeztetheti a vendégeket. A sportolni vágyók a nap 24 órájában látogathatják a jól felszerelt fitnesztermet.

 

A szálloda négy különböző, összesen 300 négyzetméteres, többfunkciós konferenciateremmel rendelkezik, a legmodernebb audiovizuális eszközökkel.

Fazekas Tamás szállodaigazgató a sajtótájékoztatón büszkén említette: a hotelt a Mellow Mood Budapest top 3 szállodája közé pozicionálja.