Now Reading
Goa, Kelet gyöngyszeme – a kontraszok világa

Goa, Kelet gyöngyszeme – a kontraszok világa

Goa,India legkisebb állama évente több mint ötmillió turistát vonz szépségével, gazdag programjaival.

 

Nyugatról az Arab-tenger, keletről a Sahyadri-hegység határolja a goai látképet, mely a tengerszinttől 1022 méteres magasságig emelkedik. Seregnyi folyó szeli át e kis államot, ezzel is növelve  természeti szépségeit.

Goa Indiában kicsinek számít, mérete 3702 km2, lakossága mindössze másfél millió, egy főre jutó GDP-je mégis a legmagasabb az indiai államok között.

 

 

Valóságos földi paradicsom, a bámulatos kontrasztok világa, a turisták kedvence. Így jellemezték azon a budapesti bemutatkozó esten, 2019 áprilisának utolsó napján, melyen a Goa Tourism és  India Magyarországi Nagykövetsége együtt mutatta be a szakembereknek a népszerű turisztikai célpontját.

 

Goa több mint 450 éven át portugál gyarmat volt, mely markáns hatással volt a térség életére, az építészettől a kulináris világig. A világszerte ismert, Carnaval elnevezésű fesztivált is a portugálok vitték el Goába.

 

A templomok és a kápolnák európai építészeti stílusjegyeket őriznek. A legnagyobb katolikus emlékmű India- és Ázsia-szerte az itt található Sé Katedrális Ó-Goában, mely a híres Aranyharangnak is otthont ad. A szintén Ó-Goában látható Bom Jesus Bazilika India első bazilikája, emellett az UNESCO Világörökség része. Goa szent építészete is igen komoly örökség: az államot pazar templomok, szentélyek és mecsetek jellemzik.

Jelentős látnivalók a vadrezervátumok is. De Goában ki kell próbálni a helyi vízi sportokat és kalandparkokat, el kell látogatni erődökhöz, vízesésekhez, tavakhoz, fűszerültetvényekhez is.

 

See Also

Goa hírnevét egzotikus strandjainak is köszönheti. Csaknem száz kilométer hosszú partszakaszán a világ legfestőibb strandjai találhatók.

Az állam az év során  számos híres fesztivál helyszíne: a Carnival, a Shigmo, a Ganesh Chaturthi, a karácsony, a Diwali, a Bondera, valamint a St Joao messze földön ismertek.

 

 

Nem véletlenül büszkélkedik D. B. Sawant, a Goa Tourism Development Corporation igazgatója: „Goa évről-évre külföldi látogatók ezreit vonzza varázslatos strandjai, hegyei, völgyei, holtágai, konyhája és nyugodt életmódja miatt. Az államot rendszeresen beválogatják vezető turisztikai- és utazási magazinok leglátogatottabb úti céljai közé.”

Az este szervezői bíznak abban, hogy Magyarországon is mind többen ismerik meg Goa szépségeit, és döntenek úgy, hogy ellátogatnak India egyik legszebb térségébe.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére