Most olvasott
A UB40 a VeszprémFesten!

A UB40 a VeszprémFesten!

Caro Emerald, és Katie Melua is érkezik a prémium zenei fesztiválra!

 

2019-ben július 10-e és 13-a, szerda és szombat között, immáron 16. alkalommal rendezik meg a VeszprémFestet. A Balatontól alig 15 kilométerre fekvő festői városban, a História Kertben négy estén négy különleges produkció látható.

Caro Emerald

 

Az első napon, július 10-én Caro Emerald lép színpadra. A holland énekesnőben egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywoodi aranykor filmsztárjainak megjelenésével. Egyedi hangja, izgalmas zenei világa napjaink cool énekesnőjévé teszi. Első lemeze 2010-ben jelent meg (Deleted Scenes From The Cutting Room Floor). Dalait az 1940-es, ’50-es évek zenéi és filmjei ihlették, elegyei a ballroom jazz, a tangó, a groovin’ jazz hangzásának, némi mambó beütéssel. Albumával valósággal berobbant a világ zenei életébe. Második CD-jét három évvel később dobta piacra (The Shocking Miss Emerald), az elsőt felülmúló sikerrel. Valóságos díjeső hullott rá. A 36 éves énekesnő karrierje csúcsán érkezik a fesztiválra, ahol elénekli leghangulatosabb dalait is.

René Barbera, Zuzana Marková és Paolo Gavanelli, a Rigoletto sztárjai

 

A VeszprémFest szerves részévé vált az opera. Július 11-én az operairodalom egyik legnépszerűbb darabja, Giuseppe Verdi Rigoletto című műve csendül fel, sztárfellépőkkel: a mantovai herceg az amerikai René Barbera, Rigoletto az olasz Paolo Gavanelli, Gilda a cseh Zuzana Marková tolmácsolásában hallható. A  karmester Medveczky Ádám, közreműködik a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara.

A UB40 Alival és Astróval

 

Július 12-én egy igazi reggae-klasszikus, a UB40 featuring Ali & Astro elnevezésű formáció ad koncertet.  A UB40 alapítótagok, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae-formációjának vezetőiként pályafutásuk és zenekaruk 40. évfordulóját ünneplik turnéjukon. Németországi és franciaországbéli koncertjüket követi a veszprémi, hogy majd Angliában és Norvégiában folytassák 2019-es turnéjukat.

A UB40 felállása az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, a nyolc zenész által alkotott csapatból azonban Ali Campbell énekes és Mickey Virtue billentyűs 2008-ban kilépett. 2013-ban követte őket az énekes-trombitás Astro is. Ali Campbell, Mickey Virtue és Astro 2014-ben bejelentették: újra összeállnak, hogy megőrizzék és tovább vigyék a UB40 szellemi örökségét. Azóta négy lemezt is kiadtak. A 2018-ban készített The Real Labour of Love sikere minden várakozást felülmúlt.

See Also

A UB40 18 stúdiólemezzel, 10 arany- és platinaalbummal, több mint 70 millió eladott bakelittel és CD-vel büszkélkedhet. Ki ne dúdolná nevük hallatán: Red Red Wine…

Katie Melua

A július 13-án fellépő Katie Melua 2014-es koncertje után tér vissza Veszprémbe. Több mint 12 millió albumot vettek meg hangjával, koncertjeit eddig már egymilliónyian látták.

Tíz évvel a listák élére került, debütáló CD-je után 2013 szeptemberében, Katie 29. születésnapján jelent meg hatodik stúdióalbuma, a Ketevan. Hetedik lemeze In Winter címmel látott napvilágot 2016-ban. Ezt megelőzően utazott szülőföldjére, Grúziába, hogy Gori város női kórusával készítsen felvételeket.

Pályafutásának legsikeresebb dalait adja elő a fesztiválon, négytagú zenekari kísérettel.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére