Most olvasott
Stájerország: szuper kerékpárutak + szuper bringások kerestetnek

Stájerország: szuper kerékpárutak + szuper bringások kerestetnek

Ausztria zöld szívének is nevezett tartománya a kerékpárosok kedvében jár.

Ausztriában minden második helybéli és minden negyedik turista rendszeresen kerékpározik. A legtöbben hegyikerékpárral, melyet a városi és trekking bringa követ, de az utóbbi időben kezd egyre ismeretebbé válni az elektromos kerékpár is. Az üzletekben évente 400 ezer kerékpár talál gazdára. A legnépszerűbbek a kerékpáros túrák mind a helyiek, mind a turisták körében, valamennyi korosztálynál.

(Fotó: ©Raffalt)

Az osztrák turizmus irányítói a 2019-es nyár központi témájává emelték a kerékpározást, melynek igencsak örül Stájerország, mely büszke gazdag kerékpárútjaira. A tartományban csaknem 10 ezer kilométernyi kitáblázott kerékpárút kanyarog, fele részben a hegyek vonulatain. Erről már Erich Neuhold, a Stájerország Tartományi Idegenforgalmi Hivatala vezetője beszélt budapesti tájékoztatóján, 2019. március 26-án. A sok száz kijelölt bringa túraútvonal festői tájakat és érdekes látnivalókat érint. Apró településeket keresztezhetünk, és folyópartok, kertek mentén haladhatunk. Magaslatokra kapaszkodhatunk fel és borvidékeken pihenhetünk meg.

(Fotó: ©Martin Huber)

Például 402 kilométer hosszú az a kerékpártúra, amely a Stájer-borvidék településeit köti össze egymással. Közben borkiméréseket, borászatokat, éttermeket, manufaktúrákat. termálfürdőket, történelmi épületeket kereshetünk fel. A nyár elejétől használható a Loipersdorf és Gleisdorf közötti 43 kilométeres szakasz, melynek révén háromnapos körtúrát tehetünk Kelet-Stájerországban. A Stájer-borvidék kerékpárút egyik állomásától, St. Ruprecht an der Raabból indul a 153 kilométer hosszú kerékpártúra, amely az Apfelland régión és a szarvaskörte hazájaként ismert Pöllauer Tal Natúrparkon át vezet a Ringkogel körüli szőlőskertek között megbúvó Hartbergbe.

(Fotó: ©Mediadome)

Számos stájer szállodánál bérelhető a hegyi kerékpározást megkönnyítő elektromos bringa. Összesen 17 E-Bike-Box található a tartományban, amelyek mindegyikében 10 e-bike közül válogathatnak turisták: a sportostól a városi bicikliken át az elektromos hegyi kerékpárokig.

(Fotó: ©Harald Steiner)

Az osztrák vendéglátásért felelős vezetők túrázóknak javasolják a GenussCard üdülési kártyát, mely 2019 márciusától október végéig három tartomány 247 kirándulóhelyén használható, s 163 szálláshelyen érhető el.

Várják a szuperbringásokat

Stájerország olyan szuperbringásokat keres, akik 2019 júniusában feltérképezik, tesztelik a tartomány kerékpáros-kínálatát. Végigkerekezik a legkedveltebb kerékpárutakat, így a Mura-, az Enns- és a Stájer-borvidék útjait, valamint a hegyikerékpáros útvonalakat. Eközben fotókat készítenek, videókat forgatnak, és beszámolnak, posztolnak a kerékpártúrák során átélt élményeikről.

Jelentkezni három kategóriában lehet:

Élménybringázás: kerékpárral a legszebb kirándulóhelyekre;

Trekking kerékpározás: többnapos kerékpártúrák;

Hegyikerékpározás: a hegyek között, Ausztria zöld szívén át.

A jelentkezéseket 2019. április közepéig várják, a szuperbringásokat ezt követően egy zsűri választja ki.

További információk itt: www.steiermark.com/superradler

2019 júniusában nyitják meg a Reiteralmon az új hegyikerékpáros ösvényeket. A két új, kék (könnyű) és két piros (közepesen nehéz) útvonalnak köszönhetően összesen 15 kilométerrel bővül a Reiteralm single trail kínálata. Emellett két régi túraútvonalat megnyitottak a hegyikerékpárosok előtt is, amelyek így shared, vagyis megosztott trailként működnek. A szintkülönbség 700 méter. A kerékpárokat hegyi felvonóval is lehet szállítani. Kerékpárbérlésre a Preunegg Jets völgyállomásánál található Bikecenter Reiteralmban van lehetőség.

See Also

(Fotó: ©Harald Steiner)

2019 nyarán minden vasárnap, hétfőn, szerdán és csütörtökön üzemel a Hauser Kaibling nagykabinos felvonója (nyolcszemélyes), amellyel a Schladming-Dachstein Sommercard tulajdonosok ingyen szállíthatják fel kerékpárjaikat a hegyre. A hegyállomástól induló Gumpental-kör (14 km, szinte szintkülönbség nélkül) remek választás az élménybringásoknak és a gyermekes családoknak.

(Fotó: ©Mediadome)

A Krummholz-kör (21 km), az Aich-kör (32 km), a Kaibling-kör (36 km) és az Öt-hegy-kör (61 km) a komolyabb túrákhoz szokott hegyikerékpárosok számára jelenthet nagy élményt. A völgyállomáson található kerékpárkölcsönzőnek és a hegyen kialakított, ingyenes töltőállomásoknak köszönhetően ideális körülmények várják az elektromos kerékpárt választókat is.

Stájerszámok

Rekordokat döntött 2018-ban a nyár: májustól októberig Stájerországban 2,4 millió vendégérkezést és 7,1 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Magyarországról 42 ezren látogattak a régióba (8,7 százalékos növekedés), a vendégéjszakák száma meghaladta a 140 ezret (+10,5 százalékos emelkedés).

A turisták 2018 nyarán átlagosan 3,3 éjszakát töltöttek el.

További információk: www.steiermark.com

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére