Now Reading
Máté Bence: a természetfotós, aki elkápráztatja a világot

Máté Bence: a természetfotós, aki elkápráztatja a világot

Csodás felvételeit magyarországi ingyenes szabadtéri tárlatokon mutatja be a világhírű alkotó.

 

Gigantikus méretű modern paravánokon állítja fel mesteri képeit a szegedi születésű, 34 esztendős Máté Bence, aki a természet csodáit csempészi a városok forgatagába. Elsőként Budapesten, a belvárosban, a Bazilika előtti Szent István téren nyílt meg ingyenes kiállítása 2019. március 13-án.

 

15, az alkonyatot követően belülről megvilágított tablópáron 333 négyzetméter üvegfelületen tűnik fel 623 természeti fénykép, mely a művész elmúlt két évtizednyi  munkájának válogatása. Egy-egy paravánon 15–30 kép csodálható meg. A fotókhoz magyar és angol nyelvű leírás tartozik.

 

Izgalmas, különleges fényképeivel Bence számtalan díjat gyűjtött be, a legrangosabb talán World Press Photo 2017 Természet kategóriájában elért harmadik helyezése volt. A világ legnagyobb természetfotós-versenyén, a Wildlife Photographer of the Year pályázaton már csaknem húsz díjat nyert.

 

A két év munkájával, támogatók segítségével megvalósuló fotókiállítás-sorozat célja egyben az is, hogy felhívja a figyelmet a természet szépségeire, értékeire, a természet- és környezetvédelem fontosságára.

A képeken egyaránt láthatunk Magyarországon és afrikai országokban ellesett pillanatokat.

 

„Olyan képi világot szerettem volna mutatni, amelyet szabad szemmel nem lehet látni” – említette a budapesti kiállításmegnyitón az MTI-nek, hozzátéve: – Nagyon sok projekttel foglalkoztam az elmúlt években, de talán az éjszakai fotózás volt az, amelyben a legtöbb eredményt tudtam elérni”.

Kiállításhelyszínek 2019-ben:

Budapest: Szent István tér, március 13–31.

Debrecen: Kossuth tér, április 4–28.

See Also

Gödöllő: Királyi kastély, május 3–10.

Eger (szervezés alatt): június 13. – július 7.

Keszthely: Festetics kastély, július 11.– augusztus 4.

Szeged: Kárász utca, augusztus 8. – szeptember 8.

Győr: Széchenyi tér, szeptember 12. – október 6.

Miskolc: Városház tér, október 10. – november 3.

Mint Máté Bence mesélte, az éjszaka hatását akkor lehet a legjobban visszaadni, ha a képen látszódnak a csillagok, ehhez pedig nem lehet az égen a Hold, sőt felhő sem, ezért aztán az éjszakák nagy többsége nem alkalmas fotózásra. Emellett arra is szükség van, hogy a fotózni kívánt állat megfelelő távolságra legyen az alkotótól a kép elkészültének pillanatában. Ehhez pedig szerencse is kell.

További információk: www.matebencekiallitas.hu

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére