Now Reading
Így válhatsz zöldfülűből profi programozóvá

Így válhatsz zöldfülűből profi programozóvá

A karrierváltásban is hasznos lehet az új kézikönyv.

 

Hogyan gondolkodjunk úgy, mint egy programozó? Milyen plusz tudásra van szükség az alapprogramozói ismereteken túl, ha hivatásszerűen űznénk a programozói mesterséget? Mennyibe kerül megtanulni programozni? Mire számíthatunk a munkaerőpiacon C# programozóként? Egyáltalán, képes lehet-e programozni az olvasó, ha átrágja magát ezen a kézikönyvön?

Koncz Balázs, a Hogyan válj jól fizetett C# programozóvá? című könyv szerzője határozott igennel válaszol ez utóbbi kérdésre, és már munkája elején eloszlat számos félelmet.  A programozáshoz nem tehetség kell, hanem kitartás – állítja, majd hozzáteszi: „A programozás elsősorban szakértelem. Amire szükséged van: az elmélet megértése és gyakorlás. Sok gyakorlás. Minél tapasztaltabb leszel, annál jobb szakember fog válni belőled. Ehhez az is szükséges, hogy merj új dolgokat kipróbálni! ”

Mint írja, a C# egy magas szintű programozási nyelv, tehát közelebb áll az emberi gondolkodásmódhoz, mint a hardveres logikához. Ennek ellenére a programozás megtanulása közben a gondot legfőképp az jelenti, hogy az emberi gondolkodás és a gépi működés alapvetően eltérő. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Az olvasó – és minden programozni vágyó –dolga az, hogy elsajátítson egy olyan gondolkodási módszert, melyet a számítógépek használnak. Ezt hívják algoritmikus gondolkodásnak. Ez egy szigorú világ kemény szabályokkal, melyeket be kell tartani ahhoz, hogy valaki sikeres legyen e világban.

See Also

A kötet 2019-ben jelent meg, a BBS-INFO Kiadó gondozásában.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére