Now Reading
Ötnapos a nagy nyári balatoni vándortúra

Ötnapos a nagy nyári balatoni vándortúra

A hagyományos Fjällräven Vándortúra a Balaton-felvidék legszebb tájait járja be 2019. július 29. és augusztus 2. között.

  

Hatodik alkalommal rendezi meg Magyarország emblematikus, többnapos közösségi túráját a Fjällräven svéd outdoor-márka honi csapata. Ezúttal új, Zánkától Badacsonyörsig tartó útvonalon zajlik a kirándulás.  A kezdeményezés célja a közösségi természetjárás népszerűsítése, a vándortúrázás hagyományainak felelevenítése. A korabeli vándortúrázókhoz hasonlóan az öt nap során a résztvevők maguk viszik felszerelésüket hátizsákjaikban, az éjszakákat pedig sátrakban töltik, kijelölt kempinghelyeken.

 

A gyalogtúra Magyarország legszebb nemzeti parkjait járja be. A szervezők nemcsak a belföldi túracélpontokat kívánják népszerűsíteni, hanem a természeti kincsek megóvásának fontosságára is felhívják a figyelmet. Így szemétszedés is része lesz a 110 kilométeres útnak. A túranapokat követően közös vacsora és spontán közösségi programok várják a kirándulókat a táborhelyeken, a befutót pedig az érdeklődők, hozzátartozók közösen ünnepelhetik a túrázókkal Badacsonyörsön.

Az indulók az öt napból háromszor rövidebb távot is választhatnak, így a kezdő természetjárók is bátran jelentkezhetnek. A teljesítménytúrákkal ellentétben a Fjällräven Vándortúrán nem a gyorsaság a legfontosabb, hanem az, hogy a résztvevők jókedvvel, biztonságban járják végig régi és új barátaikkal a 110, illetve 75 kilométeres útvonalat. 2018-ban magyarok mellett szlovákok, lengyelek, horvátok, németek és dánok is részesei voltak a nagy kirándulásnak, ők már tavaly jelezték, hogy idén is ott lesznek a közösségformáló nagy természetjárásnak.

See Also

Az év ígéretes nomád élménytúrájára itt lehet regisztrálni!

A tavalyi túráról video itt tekinthető meg!

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére