Brit Floyd, akit még a Pink Floyd is támogat

Sokkal több mint tribute-csapat! 2018 novemberében Budapesten is fellépnek.

 

A világ egyik legjobb Pink Floyd show-ját adja elő a Brit Floyd, mely koncertjein használhatja a legendás Pink Floyd kreatívjait és látványelemeit – engedéllyel! Az egyetlen társulat ugyanis, mely az eredeti Pink Floyd-tagok támogatását is magukénak tudhatja.

 

A Brit Floyd 2011-ben alakult Liverpoolban, bár a tagjainak döntő többsége nem angol származású. Van közöttük angol, ausztrál, kanadai, holland, lengyel, spanyol, amerikai, ázsiai  is. Mindannyian profi stúdiózenészek, s olyan világsztárok kísérő zenekaraiban játszottak, mint Mark Knopfler, Van Morrison, Gary Moore, Andy Summers vagy Alison Moyet.

 

Az alapító Damian Darlington, aki korábban 17 évig zenélt egy ausztrál Pink Floyd show-ban. A csapat megalakulása óta intenzíven turnézik, nincs olyan év, amikor ne utaznák körbe a Földet aktuális Pink Floyd-összeállításukkal. 40 országban több mint ezer fellépés van már a hátuk mögött.

 

A Magyarországra is érkező jelenlegi show a sokak által minden idők legjobb rockalbumának tartott The Dark Side Of The Moon megjelenésének 45. évfordulója előtt tiszteleg. A lemez kompozíciói mellett a koncerten hallhatók a Wish You Were Here, az Animals, The Wall és The Division Bell albumok legjelesebb darabjai is.

A Brit Floyd 2018. november 20-án Budapesten, a Barba Negra Music Club színpadán lép fel.

(Fotók: Live Nation)