Ínyenceknek: indul a CINEMA NICHE!

Alkalmi vetítéssorozat kezdődik, közösségépítési szándékkal.

  

A CINEMA NICHE egy havonta jelentkező vetítéssorozat, ahol a hazai mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni szélesvásznon, egyetlen alkalommal, magyar felirattal.

 

A program szervezői közösséget szeretnének építeni. Donáth Péter és Bognár Péter ötletgazdák régi vágya valósul meg a CINEMA NICHE (ejtsd: nís) vetítéssorozattal. Donáth Péter, a projekt elindításának okait így fejti ki bővebben:

„Célunk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése, vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni. Olyan filmeket vetítenénk, amelyek moziélményként működnek a legjobban (szélesvászon, jó hangminőség, közösségi élmény) és eddig nem volt rá lehetőség, hogy moziban lehessen látni őket. Igyekszünk majd bemutatni az elmúlt évek legjobb mozikból kimaradt filmjeit, és azokat a friss filmeket is, amiket vagy csak valamelyik streamszolgáltatón, vagy még ott sem lehet látni itthon.”

 

Pablo Larraín mesterművével, a 2015-ös Berlinálén a Zsűri Nagydíját elnyert El Club című film vetítésével indul a havonta jelentkező vetítéssorozat a Corvin Mozi Karády termében, 2018. október 28-án, 19 órakor.

A chílei rendező negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. A cselekmény Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol az addig titkolt titkok, bűnök egyszer csak kitudódnak, felszínre törnek.

A sorozat további vetítési időpontjairól a közösségi oldalakon lehet tájékozódni:

Facebook: fb.me/CinemaNiche

Instagram: www.instagram.com/cinema_niche

Az El Club előzetese a YouTube-on: https://youtu.be/e8c2DYoF7lA