Vissza a természetbe

A szabadba csábítja a városlakókat a svéd Fjällräven 2018/2019-es őszi-téli kollekciója.

 

Több mint harminc országban 2018. október közepétől érhetők el a világhírű északi vállalkozás termékei, melyek a női-férfi ruházattól, kiegészítőktől a hátizsákokon át a hálózsákokig, sátrakig terjednek. A városban élő embereket stresszoldó erdei túrákra csábítják, a profibbakat hóborította, alacsonyabb-magasabb hegyek megmászására, a nagy kalandra vágyókat pedig többnapos északi szánhúzásra.

 

A brand magyarországi képviselete Budapesten adott ízelítőt a színvonalas kínálatból október 11-én. Beszédes Zsolt sales menedzser hangsúlyozta: a termékek ötvözik a tartósság és a funkcionalitás elemeit, fluor-karbonmentes, természetbarát, rendkívül ellenálló anyagokból készülnek, ráadásul származásuk nyomon követhető, így mind a környezetvédelmi, mind a fair trade-elveknek megfelelnek. Az Eco-Shell elnevezésű anyagok mindhárom rétege poliészterből készül. A külső réteg fluorozott szénhidrogénektől mentesen impregnált.

 

A téli kollekció része a Keb-termékcsalád, mely a technikai túrák nagy igényű kedvelőinek nyújt választékot. A Keb Touring Jacket például technikai soft-shell túrakabát, a Keb Touring Trousers nadrág pedig extrém körülmények között is szabad mozgást nyújt.

 

Az új őszi-téli Greenland-termékek a hat évtizedes múlttal rendelkező Greenland Jacket által megteremtett örökséget viszik tovább. Egyszerű vonalvezetésűek, a kortárs skandináv dizájnt követik.

A vérbeli profikat a Fjällräven Polar termékkategória szolgálja ki. Ennek megismertetéséhez, népszerűsítéséhez kapcsolódik évről évre a hasonló nevet viselő többnapos szánhúzótúra, mely jéghideg kalandra csábítja a résztvevőket, akiket e termékkel öltöztetnek fel és tartanak melegen. A túrára bárki jelentkezhet a világ minden tájáról. A 2019. tavaszi nagy eseményre 2018. november 15-től egy hónapon át lehet jelentkezni az interneten. (Részletek ide kattintva olvashatók!)

 

A háromszáz kilométeres Fjällräven Polar 2019 húsz nyertes jelentkezője öt nap alatt szeli majd át az Északi-sarkkör legszebb tájait szánhúzó kutyák segítségével. 2018 tavaszán egy magyar lány, Zaja Kitty képviselte a közép- és kelet-európai régiót, miután kreatív pályázatával a csaknem ötezer jelentkező közül a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtötte a világon, egy évvel korábban pedig Szigetvári Eszter, akinek kalandjairól a BCOOL is beszámolt, ide kattintva láthatod írásunkat!