Cars&Coffee Hungary 2018: Egy valóra vált álom

2018 szeptember végén újra összegyűltek a szuper sportautók szerelmesei egy-egy csodajárgánnyal, hogy együtt éljék át, milyen is, amikor ennyi „fenevad” találkozik.

 

Az autós társadalom egy olyan közösség, amely nagyon összetartó, és mindig van utánpótlás. Sokan már gyerekként meg lettünk fertőzve, és ez valószínű gyógyíthatatlan, és életünk végéig velünk marad. Ettől rosszabb szenvedélyünk soha ne legyen, és amilyen iramban fejlődik az autós iparág hosszú időre garantálva van szenvedélyünk.

Folyamatosan erősödő, végtelenített rajongás ez, s ha egyszer mondhatjuk, hogy a csúcson vagyunk, akkor az most van, hiszen innen már nincs feljebb.

Felülről így nézett ki a gyülekezés pillanata

Egyre elterjedtebb, hogy a világ vagy valamely kontinens elitje gondol egyet, majd verbuvál egy csapatot maga mellé és elindulnak egy megadott útvonalon. Ezeken az állomásokon az emberek szinte őrjöngve fogadják őket, hiszen a show sosem marad el, ilyenkor talán mindenki egy kicsit elnézőbb velük a forgalomban is.

Ezekkel az autókkal lehet feltűnést kelteni a hétköznapokban

Ne felejtsük el, ezek nem hétköznapi autók, ezek szupersport járgányok, amelyek között nem ritka a csaknem ezer lóerős sem. Aki ilyen volán mögött ül, túl lehet már néhány kormánytekergetésen, és tisztában vele, hogy mire képes az autója. Ilyen közegben egy előzés vagy más manőver sokkal hamarabb fejeződik be, mint a hétköznapok során, de természetesen a KRESZ azért mindenkire egyformán érvényes…

Egymást követve, fegyelmezetten, a szigorú tekintet alapkövetelmény

Az első Cars&Coffee összejövetelt 2018 májusában szervezték meg Magyarországon, mely egy nemzetközi rendezvénysorozat része. Lényege, hogy összehozzák azokat az autóőrülteket, akik hajlandók egy megadott helyen találkozni és eltölteni egy napot természetes közegükben. Itthon ezt egy autóörült fiatalember a fejébe vette, hogy összegyűjti a magyar szuper sportautók legjavát és leülteti őket egy kávéra. Ebben segítségére volt egy hölgy, akinek szintén nem volt idegen e közeg, és megszervezték az első ilyen rendezvényt Siófokon, mely nagy sikerrel zárult.

Azonban, ahogy ez lenni szokott elkezdett terjedni a vírus, és ismétlésért kiáltott, ezért 2018. szeptember 30-án az etyeki La Estancia Polo Club Budapestben és a Hungaroringen újra megszervezték. Ennek résztvevői és együttműködő partnerei voltunk mi is!

Mi lovasok tartsunk össze, a házigazda is megcsodálta a négykerekű szépségeket

 Az alapos szervezés eredményeképpen gördülékenyen zajlott az érkezés, és a helyfoglalás is. Megkockáztatjuk, nem volt még példa arra, hogy ilyen autók egyszerre megforduljanak az országban ilyen koncentráltan, ilyen látványos közegben. Az ember szíve sokszor akkor megdobban, amikor a városban meghallja egy-egy BMW M4 vagy AMG Mercedes durrogó hangját, ehhez képest itt „carporn” volt a köbön.

Komoly érték születik, ha összeadjuk a lóerőket akár egy-egy oldalon

A Cars&Coffee elnevezésből kiindulva a Cars adott volt, a Coffe részéért a Caffé Perté felelt. Magas színvonalú catering állt a vendégek rendelkezésére, továbbá fellelhető volt a Caviar&Bull standja is, aki pedig úgy gondolta, akár a Viwa vízzel is csillapíthatta a szomját. Látványos megjelenéssel érkezett a találkozóra a Barnes Luxury Homes is, amely Magyarországon elsőként, kimondottan a luxusingatlanok piacára specializálódott. Nemzetközileg is együttműködő partner a Michelin, valamint a Premium Car Services, melynek képviselői szintén ott voltak az eseményen.

Az egyik legnagyobb látványosság: Ferrari F12tdf, 799 gyártott darab, 780 lóerő V12

Ám kanyarodjunk vissza inkább az összejövetel lényegére, az autókra! Fellelhető volt néhány igazán különleges darab, legfőképp az olasz istállókból, mint Ferrari és Lamborghini. De ott voltak az amerikai izomautók is, melyekből láthattunk két komoly motorizáltságú Dodge Challengert, mindkettő 6 liter feletti lökettérfogattal. Az egyikben egy Hennessey tuning is helyet kapott egy kompresszor személyében, amely 600 lóerőt juttatott az aszfaltra, és ráadásul milyen hanggal… Igazi élmény volt, amikor a V8-as és V12-es motorok megérkeztek, a hosszú egyenesben már messziről hírül adták közeledésüket.

Igazán virgonc páros a 911-es családon belül

A sportautók elitjébe tartozó Porsche-közösség is képviseltette magát, a GT3-tól a Turbo S-ig volt itt minden. Csapatban érkeztek az M4-ek, durrogó jellegzetes hangjukat, csak az Audi RS6 mély hörgése múlta felül. Nem győztük forgatni fejünket, hiszen itt átlagos darab semmiből nem volt.

Nem szokványos városi kép, izomautó az elektromost követve

Méretéből adódóan könnyű volt kiszúrni a Ford Solymár standján helyet foglaló Ford F-150 Black Ops óriást, amelynek sem hangja, sem közel 500 lóerős paramétere miatt sem kellett szégyenkeznie. Hangokban talán a Lamborghinik vitték a pálmát, a megjelenő két példány folyamatosan megmérette a hangerejét, igazi hangorgia volt.

Igazi német képviselet: TTRS,911 GTS, M4, Audi R8

Nem sokkal 14 óra előtt konvojban indultunk el a Hungaroring felé; mit mondjunk, nagy látványosság volt: szinte megállt az élet a városban, gyermek és felnőtt egyaránt szájtátva figyelte a felvonulást.

Látványos német képviselet: TTRS,911 GTS, M4, Audi R8

 A megérkezést követően, további vendégek csatlakoztak, mint például egy Koenigsegg CCX S, amely 1000 lóerős és igazi ritkaság a nagyvilágban is. Majd egy szolid felvonulás következett, és ezt követően – akinek úgy volt kedve –, koptathatta a hátralévő időben a Hungaroring aszfaltját.

A nagyvilágban is egyedi ez a Koenigsegg CCXS

Itt mutatkozott meg igazán, hogy mire is képesek igazán ezek a fenevadak az Audi R8 és Porsche hangját olykor egy-egy Ferrari vagy Lamborghini érces hangja próbálta felülmúlni.

Látványos összejövetel volt, mindenki megtalálja a kedvencét közöttük

 Aki csak ott volt – jelen sorok írója is, aki a BCOOL és a BestCarTest nevében volt ott az eseményen –, még napok múltával is ugyanolyan élménnyel gondolunk vissza az eseményre, mint amikor zajlott. És máris várjuk, hogy eljöjjön a következő hasonló nagy nap, hiszen nem mindennapi élmény részesei lehettünk.

Keszthelyi Vivien és a főszervező Bodrog Péter

A szervezés lassan el is fog kezdődni, hiszen nem kis munka lesz ezt felülmúlni, de szervezők, szponzorok, résztvevők, egyszóval mindenki biztosított minket a részvételről és a támogatásáról.

A szponzoroknak köszönjük a támogatást, mi pedig külön köszönetet mondunk a Fiat magyarországi importőrének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az Alfa 4C-t, azt az autót, amelyből garantáltan csak egy darab volt a rendezvényen.

Bővebben:

Instagram: Cars&Coffee Hungary

Facebook: Cars&Coffeee Hungary

Web: https://cars.coffee/hungary