„Készítsd magad!” az új fűszerbárban

A gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa élvezhető a magyar főváros szívében.

 

Budapest első „Készítsd magad!” gyógynövénybárjában a fantasztikus ízvilágú tea- és fűszerkeverékek mellett a látogatók megkóstolhatják a hely specialitását, a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostyát, amit mindenmentes mártogatósok és különleges kézműves sajtkészítmények, magvak és aszalványok tesznek izgalmassá a herBarban.

Szeptember közepén nyílt meg Budapest első fűszerbárja a belvárosi Haris-közben, ahol a kulináris élményeket fűszerolajak, ecetek és gyógynövényes fűszerborok teszik teljessé.

 

A herBarban mindenki maga állíthatja össze teáját, szörpjét vagy kedvenc salátáját. Itt nincs akadálya annak, hogy egy citromfű teát házi készítésű meggy- vagy bodzaszörppel ízesítsen valaki, de extrém felütésként akár friss rozmaringgal is turbózható. Aki a saláták világában szeretne kalandozni, annak a tányérján is csak egy biztos pont lesz, az allergénmentes ostya, a többi ínyenc falatot saját kedvére válogathatja. Akiknek segítségre van szükségük az ízek és feltétek összeválogatásakor, ők a ház különleges ajánlataiból is választhatnak.

A kínálat kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy egy étel vagy ital esztétikus, illatos, egészséges és finom is legyen. Ez a négy „összetevő” nem hiányozhat az asztalról.

 

Az üzletfilozófiában hangsúlyos szerepe van a gyógynövény-használat megismertetésének, a hazai termelőkkel való együttműködésnek. A hely egyben gyógynövényes tájékoztató központ is kíván lenni.

Horváth Rita a herBar megálmodója és üzletvezetője így foglalja össze célját: „A bárban gyógynövényes előadások, workshopok is helyet kapnak, valamint szeretnénk felvenni a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, hogy a téma iránt érdeklődő vendégeink a gyógynövényes programokról, rendezvényekről nálunk is tudjanak tájékozódni. Miután elkötelezett hívei vagyunk a természet ezen kincseinek is, így szeretnénk, ha a herBar egy jó gyógynövényes, teázós bázis lenne, ahol beszélgetnénk, tapasztalatokat cserélnénk és közben klassz, kreatív és egészséges ételekkel, italokkal gyógynövényes készítményekkel gazdagodnánk.”

 

A Euro 360 International Kft. projektjeként létrejött herBarban a gyerekek játszósarokban érezhetik jól magukat, a felnőttek pedig ugyanitt fűszerekről szóló könyveket böngészhetnek.