Now Reading
Marokkói kézműves és Kulturális Hét a Városligetben

Marokkói kézműves és Kulturális Hét a Városligetben

Budapestre költözik egy kis Marokkó 2018. szeptember 7-e és 16-a között.

Idén első alkalommal rendezik meg a Városligetben, a Vajdahunyad várában a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet.
Elsősorban a réz- bőr- és fazekastárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül mutatják be a marokkói kultúra sokszínűségét és az ottani mesterek kreativitását.

 

A kilenc nap során több mint harminc kézműves és művész munkáját lehet megismerni. Utóbbiak többek között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából, fából (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak, ruhák, szőnyegek között. Sőt végig is nézhetik, hogyan készülnek a mesterművek. Emellett arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljanak Marokkó autentikus gasztronómiájába, ahol a híres teakeverékek is bizonyára népszerűek lesznek. A rendezvényen olyan workshopokat is rendeznek, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a generációk óta élő, a marokkóiak mindennapjaihoz kapcsolódó hagyományokkal.

See Also

 

Az eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a Marokkói Turisztikai és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d’Artisannal, valamint magyar részről a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.

(Fotók: Pixabay és BCOOL)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére