Now Reading
Egy kis Thaiföld a Vajdahunyad váránál

Egy kis Thaiföld a Vajdahunyad váránál

Távol-keleti kultúra költözik a Városligetbe gasztronómiával, tánccal, masszázzsal, 2018. szeptember 2-án, egész napra.

 

Autentikus thai ételek, valódi ínyencségek, italkülönlegességek várják az egész napos dús programsor vendégeit a Thai Fesztiválon. A világhírű thai konyha ízeiről hat kiváló budapesti thai étterem gondoskodik. Három standon különleges thai italokat kóstolhatunk: thai jeges teát, kókusz és mangó juice-t, hagyományos thai kávét és még eredeti thai sör is a kínálatban szerepel. A gyümölcsös sarok Thaiföldről érkező friss gyümölcsökből (durián, ananász, mangó, bébi ananász) kínál ingyenes ízelítőt.

 

A thai masszázst kínáló szalonok közül négy spa szalon is várja majd a felfrissülni vágyókat. Kuriózum az autentikus muay thai (thai boksz) bemutató, a Thai Boksz Akadémia tagjainak részvételével. E Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet már Magyarországon is sok hívet szerzett magának.

A rendezvény alkalmából hivatásos thai táncosok is érkeznek Budapestre, akik a nap során többször is fellépnek. A színpadon a Green Thai Étterem képviseletében Tamási Zoltán és Vastag Tamás főz finomakat, csakúgy, mint Böröcz Zsófi, a Konyhafőnök 2018 című kereskedelmi televíziós verseny győztese.

2018-ban harmadik alkalommal rendez nagyszabású fesztivált a Thaiföldi Királyság magyarországi nagykövetsége, a budapesti Thai Kereskedelmi Központ, a Thaiföldi Turisztikai Hivatal és a Thaiturizmus Utazási Iroda Budapesten, a Vajdahunyad várában. Az eseményt beharangozó augusztus 30-i budapesti sajtótájékoztatón Jakkrit Srivali, a Thaiföldi Királyság magyarországi nagykövete hangsúlyozta: bár nagy a földrajzi távolság a két ország között, mindkét országban szeretik az emberek a kulináris örömöket, a zenét, a táncot, a sportot, a masszázst, egyszóval a jó életet. A rendezvény fő célja, hogy a magyarokhoz közelebb hozzák a thai kultúrát, azt megismerjék, megértsék, s ha kedvet kapnak és lehetőségük engedi, el is látogassanak a távol-keleti országba.

 

See Also

A thai nemzeti légitársaság, a Thai Airways pultjánál regisztrálók 2 személyre szóló repülőutat is nyerhetnek Thaiföld fővárosába, Bangkokba. A szerencsés nyertest 16.30-kor sorsolják ki a fesztivál helyszínén. Így két fesztivállátogatónak máris teljesülhet vágya.

A gyereksarokkal működő ingyenes fesztivál 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket.

Bővebb információ: http://www.thaifesztival.hu/

 (Fotó: Pixabay és BCOOL)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére