Now Reading
A Bauhaus német világa

A Bauhaus német világa

Egy stílus újrafelfedezése.

 

A Bauhaus-mozgalom öröksége hatalmas vonzereje a németországi kulturális turizmusnak.  A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2019-es nemzetközi tematikus kampányának középpontjában a legendás építészeti stílus weimari születésének 100. évfordulója áll.

Ezért is indít a DZT nagy video-felfedezőtúrát közösen a Great Big Story globális médiavállalkozással Németországba, a Bauhaus hazájába. A négyrészes videosorozat bemutatja a Bauhaus-iskola nagy befolyását az ország gazdag kultúrájára és bebizonyítja, hogy a Bauhaus-mozgalom messze túlmutat a világhíres építészeten.

A legkülönbözőbb csatornákon, így a közösségi média platformjain több mint 10 millió rajongó, követő és utazó számára válik elérhetővé a sorozat. A nemrég megjelent első videóban a Great Big Story a Bauhaus kezdeteit kutatja. A sorozat további részei az év végéig készülnek el.

 

Íme a négy rész tematikája:

The Birthplace of Bauhaus: Az 1919-ben Németországban létrejött alternatív iskola az egész világ építészetére nagy hatást gyakorolt. Ma a Bauhaus-építészet mindenütt megtalálható. A videóban látható mindkét szülőváros, Weimar és Dessau, ahol a megihlető minimalista és praktikus Bauhaus-jegyek mindenütt jelen vannak.

Bauhaus Furniture Master: Léteznek olyan bútordarabok, amelyek egy egész korszakot jellemeznek – ilyenek a Bauhaus-bútorok is. Axel Bruchhäuser és édesapja a kevés eredeti német Bauhaus-bútorgyártók egyike a világon. A Tecta márka 1956-ban jött létre egy Lauenförde nevű kis helységben. Az idősebb Bruchhäuser a terveknél még együtt dolgozott a Bauhaus-szakértővel, Marcel Breuerrel (az acélcsövek bútoroknál való felhasználásának úttörője). Ma a Tecta cég a legtöbb eredeti Bauhaus-bútort gyártja a világon. A video bemutatja az igazi kézművesség világának kulisszatitkait.

See Also

Bauhaus Ballet: A balett hallatán a legtöbben a Diótörőre vagy a Hattyúk tavára gondolnak. Ám ezen kívül van még egy balett, amely kiállta az idő próbáját – a Bauhaus által ihletett Triadisches Ballett 1977-ből. Ahogyan a Bauhaus, így ez a balett sem követi a konvenció szabályait. Az avantgarde kosztümök jóval túlmutatnak a koron. A kamerák ott voltak a balett egy aktuális bemutatóján.

The School Of Fashion Ahead If Its Time: A Bauhaus a kultúra és a dizájn számos elemét befolyásolta, ebbe beletartozik a mai divat is. A Bauhaus-dizájner Oskar Schlemmer futurisztikus és extravagáns kosztümjei révén vált ismertté, amelyeket a Triadisches Ballett számára tervezett. A kosztümök annyira újdivatúak voltak, hogy David Bowie-t is befolyásolták, napjainkban pedig Lady Gagát ihlették meg. A videóban találkozhatunk a modern dizájnerrel, Anne Gorkéval, hogy felkutassa a Bauhaus örökségét a divatvilágban és megtudja, hogy az miként válik újra trendivé és használják fel a jövőben.

Íme az első video! 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére