Now Reading
Újra Gasztro Randi

Újra Gasztro Randi

A Gasztrohősök budapesti Gasztro Randira invitálnak az egészséges táplálkozás jegyében.

 

Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében, 2018. szeptember 6-án ismét lesz a termelő – étterem találkozó, ahol a Felelős Gasztrohős Alapítvány szervetői várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket, étterem-tulajdonosokat.

A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

„Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerühessen a vendégek tányérjára” – fogalmaz Vighné Boóc Judit, az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.

 

2017-ben nemcsak a fővárosban, hanem Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés övezte a kezdeményezést. Az eddigi rendezvényeken több mint száz termelő és vendéglátóhely találkozott egymással, és alakult ki számos együttműködés.

See Also

A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja – a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése –, ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez további együttműködéseket.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a vendéglátóhelyek képviselői az itt található űrlap kitöltésével tudnak megtenni.

Bővebb infó: www.gasztrohos.hu

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére