Maserati Quattroporte SQ4: Nincs kompromisszum

Fölényes tekintet, dinamizmus, tekintély.

Nem lehet pártatlannak lenni: ez az autók királya. Az a fajta fölényes tekintet, ahogy a világra néz, egyedülálló. Már a mérete tekintélyt parancsoló, hiszen nem sokan vannak a bőven öt méter feletti ligában.

Egy igazi utazó, mely inkább hosszútávon tudja megmutatni, hogy mire képes. Nem a város a játszótere. A keret nélküli ajtók nem feledtetik a versenyautós múltat, hiszen a mólt század hatvanas éveiben a Maserati volt a leggyorsabb luxus sportlimuzin. A ma már a Zegna segédletével készített belső a Maserati egyik védjegye; a világon csak ezeket az üléseket szövi át a különleges selyem.

Nemcsak ránézésre, de tapintásra is érezzük, hogy ez valami más, nem hétköznapi, igényes mesterek keze munkáját dicséri. Árad belőle a dinamizmus, ehhez szolgáltat alapot a háromliteres Twin Turbo V6 motor, amely 410 lóerő leadására képes.

Van tőle gyorsabb és erősebb, de amelynek a hangja akár a közelébe is érhetne, olyan nincs. Ezzel mindennap elkápráztatja tulajdonosát.

Igyekeztünk párjául választani egy méltó órát. Választásunk a Tag Heuer Tourbillon típusára esett. Ezzel karöltve garantáltan mindenki megtalálja számításait. A páros minden bizonnyal elismerő pillantásoknak lesz kitéve, csak győzzük begyűjteni őket.

Bővebben az autókról: Best Car Test