Now Reading
28. Művészetek Völgye: hódított a komolyzene és a színház is

28. Művészetek Völgye: hódított a komolyzene és a színház is

3 település, 10 nap, 70 ezer látogató: nincs völgyben a kultúra.

 

2018 nyarán is a legváltozatosabb műfajokban hódított a Káli-medencében a kultúra, mely fesztiválhangulattal párosulva igazi cool-túra volt. Elsősorban könnyedsége, lazasága, vidámsága miatt, de azért is, mert a színpadokat olykor csak egy kis gyalogtúrával lehetett elérni, néha forró napsütésben. Ismét három szép falu adott otthont a művészetek nagy találkozójának július 20-a és 29-e között, és bármennyire is közel van egymáshoz Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, azért gyalog jó kis séta egymástól a három kisközség. Igaz, csigabusszal is lehetett közlekedni, de a többség mindig a sétautat választotta, már csak a táj festői szépsége miatt is.

Szavakban le sem lehet írni a hangulatot, még számokban sem, de azért próbálkozzunk: a Művészetek Völgye 10 napján 3 településen, csaknem 70 ezer látogató élvezte a színházi előadásokat, koncerteket, hangversenyeket, irodalmi programokat, újcirkuszi és táncelőadásokat.  Előadók százai szórakoztatták a publikumot – és közben maguk is élvezték mások játékát, amikor ellátogattak mások produkcióira. A Harcsa Veronika Udvarban csaknem 50 koncert zajlott, Kőbánya Udvarában majd’ 30. A Lemanguria Udvar workshopjain 1 éves és 62 éves táncos is akadt. A Filmarchívum helyszínén 35 kilométernyi filmet vetítettek le. 1200 látogató adott vért, közülük 246-an voltak első véradók. 138-an indultak a kapolcsi félmaratonon és a földön futók versenyén.

Galéria az előadásokról:

(Fotók: 28. Művészetek Völgye)

 

Még a komolyzenei koncertek és a színházi előadások is telt ház előtt zajlottak. Szirtes Edina Mókus és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertjére több mint háromszázan voltak kíváncsiak a Nemzeti Szín-Téren. Pokorny Lia egyszerre ríkatta és nevettette meg a színházba érkezőket a Színház Színpadon. Az újcirkuszi és táncelőadások is vonzották a nézőket, a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat és a Freak Fusion Cabaret előadásai is telt házasak voltak. A kapolcsi és a vigántpetendi templom komolyzenei helyszínné alakult, még a templom előtt is sokan hallgatták a koncertek jól kiszűrődő hangjait. A tavaly debütált Mókuskert idén már sokak kedvenc helyszínévé vált, Hobo előadással és koncerttel is meglepte rajongóit.

Galéria a cool hangulatról:

(Fotók: Falus Tamás)

 A fesztivált 2019-ben július 19-e és 28-a között rendezik meg.

See Also

 

 

 

 

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére