Now Reading
Bioboltok a tenyerünkben

Bioboltok a tenyerünkben

Itt a fenntartható magyarországi élelmiszerlelőhelyek gyűjteménye!

 

A fenntartható élelmiszereket fogyasztók vásárlását könnyíti meg egy új applikációjával a Felelős Gasztrohős Alapítvány.  Az Apple Store-ból és Google Play Áruházból ingyenesen letölthető app segítségével megtalálhatók Magyarország fenntartható élelmiszerlelőhelyei és az alapítvány által minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek is. Az alapanyagokat összegyűjtő menüpontban pedig a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve ezek vitamin- és ásványianyag-tartalmát is láthatja a felhasználó, így akár vásárlás közben is segítséget jelenthet az új szolgáltatás.

 

Az alapítvány készítői azokat a helyeket minősítették fenntartható élelmiszert árusító helyeknek, ahol helyi, szezonális vagy minősített környezetbarát, bioélelmiszerek kaphatók. A helyekre hat kategóriában kereshetünk rá: helyi piacok, biopiacok, nagyrészt fenntartható élelmiszereket árusító boltok (bioboltok, helyi termékeket árusító boltok), közösségi kertek, Fenntartható Vendéglátóhelyek, közösségi mezőgazdálkodás/bevásárló közösségek és azok átvevőpontjai.

See Also

 

Mivel minden igyekezet ellenére előfordulhat, hogy kimaradtak helyek, az alapítvány munkatársai azt kérik, ha bárki tud ilyen helyről, küldje el számukra a gasztrohos@gasztrohos.hu e-mail címre.

Innen tölthető le az applikáció!

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére