Itt az Olasz Fesztivál

Turizmus, gasztro, művészet, stílus, kultúra.

 

Menő és hagyományos olasz tájakat, ízeket ismerhetünk meg  2018. május végétől június 16-ig Budapesten, az Olasz Fesztiválon. Száz olasz cég részvételével zajlanak a budapesti rendezvények az  Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében, a budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködésével.

 

A fesztivál egyben tájak, termékek bemutatója is az olasz vidék, és stílus népszerűsítése jegyében. Június 5-én például az Olasz Kultúrintézet ad otthont a Sardegna: un mare di emozioni című (Szardínia: tengernyi érzelem) című rendezvénynek, melynek célja Szardínia tartomány turisztikai értékeinek és gasztronómiájának bemutatása előadással, sütéssel, kóstolóval. Ekkor alakul meg hivatalosan a Magyarországi Szárd Társaság is. Egy nappal később rövidfilmek segítségével mutatják be turisztikai szakemberek a csodás olasz szigetet.

Június 9-én este, a Várkert Bazárban, az Acapella Fesztiválon szárd nők dalaival mutatkozik be az Actore Alidos énekegyüttes.

A fesztivált beharangozó május 30-i sajtóeseményen a szervezők külön is hangsúlyozták, hogy az olasz–magyar kereskedelmi kapcsolatok folyamatosan javulnak, 2014 és 2017 között a külkereskedelmi termékforgalom 7,1 milliárd euróról 9,5 milliárd euróra nőtt, ami 33 száalékos növekedést jelent.

Ha szerény mértékben, de ehhez hozzájárulnak az olasz szépségipari termékek is. A fesztivál keretében június 14-én, délelőtt az Európa Hajón tartják meg az Italian Beauty & Care Day című rendezvényt, melyen tíz olasz kozmetikai cég mutatkozik be, személyes üzleti találkozók keretén belül is.

A fesztivál részletes programja – nyereményjátékokkal fűszerezve – a  www.italianfestival.eu oldalon olvasható.

(Fotó: Pixabay)