Now Reading
Ékszerház a Vajdahunyad várában

Ékszerház a Vajdahunyad várában

Hagyomány, népi kézművesség, művészi érték.

 

Identitás & Image – ez volt a címe annak a rendhagyó és nagystílű ékszerbemutató estnek, melyet a ZEMA ékszerház 2018 májusában impozáns környezetben, a Vajdahunyad vára elegáns belső tereiben rendezett szakemberek és meghívott vendégek, köztük a BCOOL magazin munkatársa részvételével.

 

A nagyvilágban is mind ismertebb magyar márka elsősorban kézzel festett porcelánékszereiről híres, termékeit porcelánkészítő mesterek és festőművészek készítik a ZEMA magyarországi manufaktúrájában, Pálházán. A márka, mely négy éve elnyerte a Nemzeti Érték címet, tavaly a New York-i Fashion Weeken is bemutatkozott. Az ékszerház koncepciója a hagyomány, a kultúra iránti elkötelezettség, a népi kézművesség iránti tisztelettel, mely további művészi értékekkel párosul.

Az est során is látott legújabb, Nyári Szimfónia fantázianevet viselő nyári kollekció Bartók Béla, Kodály Zoltán és Liszt Ferenc munkássága előtt tiszteleg. Az arcképes grafikákkal díszített ékszerek vidám nyári színekkel egészülnek ki, s aranyba foglalt kották teszik különlegessé annak viselőjét. Papp Erzsébet, az ékszermanufaktúra tulajdonosa és tervezője művészeti iskolába járt, bevallása szerint mindig is vonzódott a zenéhez, így csak idő kérdése volt, hogy mikor születik meg e kollekció.

Két másik kollekcióból is láthattunk szép darabokat: az Örök klasszikusok nevű ékszercsaládban a díszítő motívumoknak külön jelentéstartalmuk van. Az Őserő kollekció a magyarság eredetét idézik formavilágukkal: többek között hun- és avarkori leletek formavilágát fedezhetjük fel.

Felvonultak egyedi tervezésű ékszerekkel a ZEMA hírességei is, többek között Tallós Rita,Vincze Lilla, Kovács Katalin, Krizsó Szilvia. A márka medálját viselte Csisztu Zsuzsa, az est háziasszonya is.

See Also

 

A ZEMA gazdái 2018 karácsonyára tervezik következő kollekciójuk bemutatóját.

Korábbi cikkünk: Őserő, a nemes ékszer

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére