Now Reading
Még Szécsi Zoli is elfér az ülésen…

Még Szécsi Zoli is elfér az ülésen…

A KLM a budapesti reptér utasainak is bemutatta új World Business Class kabinját.

 

Kényelmesen terpeszkedett el a KLM World Business Class osztályán az ággyá alakítható ülésen Szécsi Zoltán vízilabdázó, amikor másfél éve az Egyesült Államokba utazott, hogy személyesen is ott legyen, amint a pólózók hírességének csarnoka (Swimming Hall of Fame) tagjai közé iktatják. És kényelmesen nyújthatta ki lábait a háromszoros olimpiai bajnok ugyanezen az ülésen akkor is, amikor 2018 májusában helyet foglalt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourtjában felállított World Business Class kabinjában is, hogy mindezt bebizonyítsa.

E hónapban ugyanis két héten át a KLM itt állította ki kabinját, hogy az utazóknak bemutassa egyik új fejlesztését. Csodálkoztak is sokan, mit keres a reptéren, fotósok gyűrűjében az ismert sportoló. Zoli a BCOOL-nak elárulta: bizony, élete során nem mindegyik repülőútja volt kényelmes, de erre az óceánt átívelő repülésére nem panaszkodhatott: 196 centiméter magas, és valóban jót tudott pihenni a vízszintesre dönthető ülésen, mely 206 centiméter hosszú.

 

A repülőtéri bemutatón Kiss Ildikótól (lásd az alsó képen), a KLM magyarországi igazgatójától megtudtuk: az ülések az utasoknak nagyobb magánszférát teremtenek, a beépített áramforrások nagyobb kényelmet nyújtanak, míg a szórakoztató rendszer ékessége a 18 colos képernyő, mely 12 nyelvű érintőképernyős navigációs menüvel rendelkezik, és melyen HD minőségben nézhetők a filmek. Hella Jongerius tervező a kézműves és ipari előállítási technikák kombinálásával hívta életre az új üléseket, de újratervezte az egész kabint a szőnyegektől a függönyökön át, a nagy puha párnákig.

 

Kiss Ildikó kiemelte: továbbra is ajándékba kapják a légitársaság World Business Class utasai a KLM jellegzetes kék színű, delfti porcelánból készült miniatűr, egyedi tervezésű kis házait, melyek mind egy-egy különleges holland épület élethű másolatai. A nagyvilágban sokan gyűjtik e kis művészi darabokat.

See Also

A KLM 2013 óta folyamatosan újítja fel flottáját az új kabinokkal. A Dreamlinerek után a Boeing 777-300-as és 777-200-as típusú gépek kaptak új belsőt, ezután következtek a Boeing 747-esek és végül tavaly év végén az Airbus A330-asok.

 

A holland légitársaság egy további újdonságáról is hallhattunk a 2018. májusi sajtóeseményen. A KLM újítása, hogy az utasok bármikor étkezhetnek hosszú távú utazásaik során, így nem kell alkalmazkodniuk az eredeti felszolgálási tervhez. A légitársaság először a johannesburgi, majd a bangkoki, nemrégiben pedig a tokiói járatán is elérhetővé tette az Anytime for you elnevezésű szolgáltatást, amelynek igénylésével az utasok, akkor kérhetik az öt ételfogást, amikor kedvük tartja.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére