James Bond: Élményközpont Jaguárokkal

Háromezer méter magasan nyílik meg a tiroli Söldenben!

 

2018 júliusában nyitja meg kapuit 007 ELEMENTS elevezéssel a James Bond élmény- és látványközpont Ausztriában, egy hegytetőn, a tiroli Söldenben, a 3050 méter magas Gaislachkogl-csúcson berendezett épületben. A látogatók a hegytetőn álló Ice Q étterem közvetlen közelében merülhetnek el a legendás titkos ügynök világában. (A rajongók jól emlékezhetnek arra, hogy a 2015-ös Spectre – A Fantom visszatér című epizódban ez az étterem volt a Hoffler-klinika.)

 

A Jaguár autói 1983 óta rendszeres szereplői a Bond-filmeknek, s a Jaguar Land Rover műszaki hátterét bemutató interaktív kiállításon a Spectre forgatásán használt Land Rover Defender és Range Rover Sport SVR modellek is láthatók. Emellett a betérők megismerkedhetnek a Jaguar Land Rover legmodernebb technológiáival, az elektromos Jaguar I-PACE sport-szabadidőjármű 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorával, amely a Spectre-epizód egyik emlékezetes jelenetében: a római autós üldözésben a C-X75 tanulmányautó makettjét hajtotta.

A Jaguar Land Rover járművei eddig kilenc Bond-filmben szerepeltek. Először az 1983-as Polipka (Octopussy) című alkotásban jutott szerephez egy Jaguár: ebben Roger Moore és a Tina Hudson által játszott Bianca egy Range Rover Classic modellel menekültek.

 

Sölden egyébként a vendégéjszakák számát tekintve, Bécset követve, Ausztria második legnépszerűbb turisztikai úti célja. A 007 ELEMENTS pedig a világ első teljes körű, interaktív James Bond-film alapú installációja, mely a James Bond-filmjogok felett közösen rendelkező EON Productions és Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) vállalatok, valamint a Cable Car Companies Sölden együttműködésében jött létre.

(Fotó: www.jaguar.hu, www.007elements.soelden.com)

A kiállítás weboldala:

www.007elements.soelden.com