Artmozik éjszakája

2018. május 11.: öt moziban egyetlen karszalaggal több tucatnyi film közül választhatunk.

 

A Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán artmozikban május 11-én késő délutántól másnap hajnalig hódolhatunk filmes szenvedélyünknek. A Budapest Film Zrt. artmozi-hálózatához tartozó filmszínházakban valamennyi a vetítés egyetlen karszalaggal látogatható, mely érvényes az összes vetítésre. Lesznek premier előtti vetítések, régebbi alkotások, kedvencek, és olyan művek, melyekről eddig lemaradtunk.

 

A mozik egy-egy tematika köré csoportosítják választékukat.  A Művészben a Rendezők éjjele szlogennel többek az országos premier előtt látható Roman Polanski (Igaz történet alapján), Wim Wenders (Merülés a szerelembe) és Lynne Remsey (Sosem voltál itt) új filmje. Visszatér a vetítőterembe Quentin Tarantino első sikere is, a Kutyaszorítóban.

A Puskinban Fókuszban az igaz történetek a gyűjtőcím, így ott megnézhetjük a legutóbbi Oscar-nyertesek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát, valamint már premier előtt megnézhetjük a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című vígjátékot.

A Toldi Veszélyes szerelmek címmel olyan szerelmi történeteket vonultatja fel a vásznon, mint a Szicíliai kísértettörténet vagy az Így csajozz egy földönkívülivel. Ide is jutottak premier előtti vetítések: Merülés a szerelembe, A naplemente ragyogása.

A Kino Cafe Nők – szerepek elnevezésű válogatásában található a Lady Bird, az anyám!, az Arcélek, útszélek és Ridley Scott klasszikusa, a Thelma és Louise.

 

A Tabán a magyar alkotásokra koncentrál Szeretjük a magyar filmeket szlogenével. Látható majd a Genezis, Lajkó – Cigány az űrben és az Aurora Borealis – Északi fény, Mészáros Márta legutolsó alkotása (a képen jelenet a filmből).

A karszalagok a résztvevő mozik pénztáraiban kaphatók 3500 forintos egységáron, és személyesen vásárolhatók meg.

(Fotó: Vertigo Média)