Most olvasott
Alfa Romeo C37: Lehullott a lepel, irány a Forma-1

Alfa Romeo C37: Lehullott a lepel, irány a Forma-1

Új koncepcióval tér vissza az Alfa Sauber csapata az elit mezőnybe.

A Forma 1-re készülő Alfa Romeo Sauber F1 csapata a tavasz közeledtével bemutatta C37-es versenyautóját, mely már megjelenésében is eltér a tavalyi C36-ostól. Ez egyrészt az új műszaki szabályzatnak köszönhető, másrészt a csapat újszerű technológiai szemléletét tükrözi.

„Az autó egészen más filozófia szerint épült, mint a C36 – árulta el Jörg Zander műszaki igazgató. – Számottevően megváltozott az aerodinamikai koncepció, a C37 elődjéhez képest rengeteg új részlettel gyarapodott. Bízunk benne, hogy az új koncepció több lehetőséget nyújt majd számunkra, és segítségével a szezon közben folyamatosan fejlődhetünk. A 2018-as Ferrari motor is nagyobb teljesítményt tesz lehetővé.”

 

„Az Alfa Romeo Forma 1-es visszatérésével újabb fontos mérföldkőhöz érkezett el csapatunk, büszkék vagyunk arra, hogy ez a patinás múlttal rendelkező márka minket választott a visszatérésre. Alig várjuk, hogy az Alfa Romeo Sauber F1 csapatként megkezdhessük a 2018-as idényt” – hangsúlyozta a 2018-as évadra készülő Frédéric Vasseur csapatfőnök.

 

See Also

Az Alfa Romeo révén a Forma-1 történetének egyik legjobban csengő márkaneve tér vissza a bajnokságba, és vele együtt a legendás Quadrifoglio embléma is, amely 1923 óta díszíti az Alfa Romeo legsportosabb modelljeit. Az első, Quadrifoglio emblémával díszített Alfa Romeo az RL modell volt, amely Ugo Sivoccival a volánjánál 1923-ban megnyerte a Targa Florio tizenötödik szériáját. Ugyanez a négylevelű lóhere jelent meg Brilli Peri P2-esén, amely 1925-ben monzai futamgyőzelmével a legelső Automobil világbajnokságot nyerte meg. Az Alfa Romeo első bajnoki címét később további négy követte. A Quadrifolgio ezután 1950-ben és ’51-ben is visszatért, amikor Giuseppe „Nino” Farina és Juan Manuel Fangio az Alfa Romeo 158, illetve 159 (népszerű nevükön Alfetták) volánja mögött megnyerték a két első Forma-1 világbajnokságot.

A 2018-as szezonban a csapat két pilótája Marcus Ericsson és Charles Leclerc

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére