Now Reading
Megérkezett Magyarországra az okosotthonok hangrendszere

Megérkezett Magyarországra az okosotthonok hangrendszere

A RIVA AUDIO MULTIROOM „+” állt a középpontban azon a különleges sajtóbemutatón, melynek a BCOOL Magazin volt a médiatámogatója.

 

Az okosotthonok zászlóshajója – hangzott el többször is a kulcsmondat a Mamaison Residence Izabella Budapest szállodában 2018. február 26-án rendezett sajtótájékoztatón és bemutatón, melyen megismerhettünk egy egyedi hangrendszert, egy beépített erősítővel rendelkező hangszóróegyüttest. A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban többszörösen díjazott innováció megszólalt lobbyban és apartmanban, sőt a résztvevők a mobiltelefonjukon lévő kedvenc számaikat is meghallgathatták.

 

Szabadalmaztatott hangtechnológiával

Pálvölgyi Zoltán ügyvezető, az újdonságot Magyarországon bevezető PÁLVÖLGYI-DIGITAL Kft. ügyvezetője a laikusok számára is közérthetően jellemezte a kétféle változatban létező hangfalat. Az új, vezeték nélküli sugárzók a szabadalmaztatott Trillium egyedi hangtechnológiának köszönhetően kiváló, térérzetnövelő, élethű, sztereó hangzást nyújtanak profi hangminőségben, akár nagyobb teremben is. Eddig egy-egy hangfal mindig monóban sugárzott, ez az első, mely sztereóban közvetíti a hangot. A mély és a magas hangok egyformán jól szólalnak meg halk és hangos zenénél.  Ezt mi is tapasztalhattuk, csakúgy, mint azt, hogy teljes szabadságot és rugalmasságot kínálnak: bármit, bárhonnan, bárhol hallgathatunk vele.

 

Bárhol, bármilyen eszközről megszólaltathatjuk

A beépített wifi, Google HOME MINI, Google HOME-, valamint Apple-szolgáltatások nyílt rendszere miatt a hangrendszerből bármilyen eszközről bárhol hangot varázsolhatunk elő, nem kell letölteni hozzá semmiféle applikációt. Egyszerűen összeköthetjük okostelefonnal, tablettel, laptoppal, számítógéppel. Lejátszhatunk vele bármilyen formátumú zenét mobilról, a YouTube-ról vagy bármilyen internetes rádiócsatornáról, streaming zeneszolgáltató kínálatából. Emellett csatlakoztatható hozzá AUX-kábel, USB fogadására is képes. Televíziónézéshez is kiváló hangot ad, vagy pendrive-unkat is beledughatjuk, hogy az azon összegyűjtött muzsikát élvezhessük.

Okosotthonok, irodaházak, irodahelyiségek, üzletek kiváló tartozéka lehet a vezeték nélküli hangrendszer, bárhol felállíthatjuk. Könnyen hordozható, akár kerti partin is hallgathatjuk akkumulátora révén. Egyszerre 32 hangsugárzót köthetünk össze, s programozhatjuk, hogy egyfajta zenét játsszon vagy többfélét, akár külön-külön hangerővel. Ha valaki építkezik, nem kell audiokábeleket behúznia a falakba, mivel a vezetéknélküli zenehallgatás e hangrendszerrel már a jelen technológiája.

 

200 wattos FESTIVAL

Nagyobb, téglalap alakú változata a FESTIVAL. Teljesítménye 200 watt, erőssége 106 decibel. A kemény, rezgésmentes fadobozba összesen kilenc(!) hangszórót építettek. A 36×20×18 centiméteres, 6,44 kilogrammnyi egységben négy mélysugárzó található: kettő elől, kettő hátul. Az egy-egy magas sugárzó mellett elkülönülve szól a bal-, a jobboldali, illetve a középsugárzó. A hangszórók mind külön életet élnek, a fadoboz soha nem rezdül meg.

 

ARENA: akkumulátorral 20 órán át hallgatható

Az ARENA változat hosszúkás alakú hangrendszer 12×12×18 centiméteres, 1,36 kilogramm. Teljesítménye 50 watt. Könnyen mozgatható, szabadtérre is bátran kivihető. Akkumulátora 20 órán keresztül képes működni.

See Also

 

Alvásbarát-díjas szálloda, a TripAdvisor ajánlásával

Miközben több térben is élvezhettük a remek hangzást, Anek Dóra, a Mamaison Residence Izabella Budapest residence menedzsere mutatta be röviden az éppen tizenötödik születésnapját hotelt, így egyszerre egy egyedi fővárosi szálláshely bemutatóján is részt vehettünk. Az Andrássy úttól mindössze húsz méternyire fekvő, négycsillagos szálloda különlegessége abban rejlik, hogy vendégeit az otthon kényelmével várja. 38, teljesen felszerelt, elegáns kialakítású, konyhával, mosógéppel, külön hálószobával rendelkező, 45–100 m²-es lakosztályiban akadnak olyan lakóik, akik több hétre, hónapra is igénybe veszik szolgáltatásaikat. A több hálószobás, fürdőszobás lakosztályok kényelmes megoldást jelenthetnek családok számára rövidebb városlátogatás vagy hosszabb üzleti kiküldetés idejére is. A szálloda tavaly elnyerte az Alvásbarát Hotel nemzetközi elismerést, s bekerült a TripAdvisor TOP 25 magyarországi szállodája közé.

 

Teszt is videobemutató

Ilyen környezetben zajlott a bemutató, melynek fővédnöki tisztét Soltész Rezső látta el. Őt elsősorban énekesként ismeri az ország, csak kevesebben tudják, hogy az audiotechnika megszállottja, évtizedek óta hifi-kiállítások szervezője, s szaklapok kiadója. Így a Sztereó sound & vision című kiadványnak is, melynek weboldalán olvashatjuk a bemutatott RIVA hangfalrendszerről készített tesztet is.

A RIVA AUDIO MULTIROOM + videobemutatója a YouTube-on itt látható:

 

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére