Most olvasott
Megérkezett az új Ford EcoSport

Megérkezett az új Ford EcoSport

Merész megjelenés, összkerékmeghajtás jellemzi a Krajovában gyártott SUV-ot.

 

2018 közepétől rendelhető meg Magyarországon az új Ford EcoSport, melyet a márka intelligens összkerékmeghajtás-technológiájával láttak el. Ez észrevétlenül osztja meg a forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. E technológiát a vadonatúj, 1.5 literes Ford EcoBlue dízelmotor és egy hatfokozatú manuális sebességváltó egészíti ki; az erőforrás teljesítménye így 125 lóerő, forgatónyomatéka pedig 300 Nm. A motor csekélyebb CO₂-kibocsátás mellett is magasabb teljesítményt képes leadni. A dízel mellett a kínálat része a Ford többszörösen díjnyertes 1.0 literes EcoBoost benzinmotorjának 140 és 125 lóerős változata is 5,2 l/100 km üzemanyag-fogyasztással és 119 g/km CO₂-kibocsátással, valamint a 100 lóerős 1.0 literes EcoBoost blokk, amelyhez hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. A 125 lóerős 1.0 EcoBoost verzióhoz egy hatfokozatú automata is választható lesz, amellyel a vezető kényelmesen, a kormányoszlopra szerelt váltófülekkel is kapcsolhatja a sebességfokozatokat. (E változat üzemanyag-fogyasztása 5,8 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 134 g/km.)

Az új Ford EcoSport külső megjelenését a merész és dinamikus SUV-stílus jellemzi, így méltó párja a közepes méretű Kugának és a nagyméretű Edge-nek. A középen domborúra formált motorháztető letisztultabbá varázsolja az autó orr-részének összhatását, a fűtött ablakmosó-fúvókák a gépháztető alatt rejtőznek. Az EcoSport első részét az új, nagyméretű, trapéz alakú hűtőrács és a látványosan megdöntött fényszórók uralják; ez utóbbiak gázkisüléses technológiával működnek, és a stílusos LED nappali menetfényt is magukban foglalják. A ködfényszórók döntött foglalatának formájához a hátizsákok hevedere az ötletadó, mely szintén egyértelmű dizájn-utalás az autó kalandkedvelő hangulatára.

A romániai Krajovában gyártott új EcoSport SUV rugózását és irányíthatóságát a mérnökök kifejezetten az európai vásárlók elvárásaihoz igazították, optimalizálva a rugók, a lengéscsillapítók, a kormánymű, a hátsó csatolt lengőkar és az Elektronikus Stabilitásprogram beállításait és a kormányrásegítés mértékét.

See Also

A Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. tájékoztatása szerint a márka 20 legnagyobb európai piacán 2017-ben 27 százalékkal nőtt az iparág összesített SUV-értékesítése, és jelenleg az ilyen modellek teszik ki a régióban eladott új személygépkocsik több mint egynegyedét.  A Ford előrejelzései szerint 2020-ra ez a szám 34 százalékra nő. A márka európai SUV-értékesítése 2016-ban több mint 30 százalékkal növekedett, 2017-ben pedig a növekedés mértéke meghaladta a 27 százalékot.

A modell 2014-es bemutatása óta a Ford 166 ezer EcoSport kompakt SUV-ot adott el Európában, az autó eladásai tavaly 40 százalékkal nőttek. Magyarországon a kompakt SUV-szegmens az összes új személyautó-eladás 17 százalékát tette ki 2017-ben, mely tavaly 53 százalékkal bővült.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére