Lord of the Dance: Dangerous Games – három magyar táncossal!

A jó és a rossz harca a XXI. században, teljesen új formában...

 

Újra Magyarországra látogat a világ egyik legismertebb táncegyüttese, a Lord of the Dance. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált Dangerous Games produkciót néhány esztendeje felújították. Most Budapesten, Debrecenben és Veszprémben is látható!

Flatley a lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözte, így az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően vadonatúj előadás jött létre. A karakterek is új, izgalmas személyiségekké fejlődtek.

A „varázslatos kalandnak” nevezett show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a jó és a gonosz klasszikus meséje. A „Kis Lélek” vezeti be a közönséget a történetbe és segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni az embereket a gonosz ellen. Ám Don Dorcha, a Sötét Nagyúr sokkal erősebb és vadabb lett.

Az előadásban három magyar táncos is szerepel: Krén Andrea, Krén András és Papp Zoltán. Ők már évek óta tagjai és szólótáncosai a társulatnak. Váltott szereposztásban ugyan, de Andreát Morrighan (a csábító nő), Andrást a Lord (a Tánc Ura), Zoltánt Don Dorcha (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a honi közönség is.

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, ám a technika segítségével mégis megjelenik a színen. A nyitó jelenetben a kivetítőn egy utazásra hívja a nézőket, melyben bemutatja, honnan is indult valaha, s hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. A híres finálé jelenetben pedig virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével!

A Dangerous Games 2014-ben hatalmas sikerrel debütált a Lndon Palladium színházban, melyet azóta többmillióan láttak.

A magyarországi fellépések menetrendje:

2018. április 3. (kedd) 20.00: Budapest, Papp László Budapest Sportaréna

2018. április 4. (szerda), 19.00: Debrecen, Főnix Csarnok

2018. április 5. (csütörtök), 19.00: Veszprém, Veszprém Aréna