Now Reading
Megjött a Valami Amerika 3

Megjött a Valami Amerika 3

Ismét ülnek a poénok!

 

Vajon lehet-e olyan jó a harmadik rész, mint amilyen az első kettő volt? Ez a kérdés foglalkoztatta Herendi Gábor rendezőt, amikor a Valami Amerika című vígjáték újabb folytatásába fogott. Másfél éven át írta a forgatókönyvet Divinyi Rékával, s amikor az első olvasópróba röhögésbe fulladt, már sejthetett valamit…

És sejtett akkor is, amikor 2018. február 12-én végigülte a Puskin moziban a szinte telt házas sajtóvetítést is. A poénok ültek, s bár jól tudja, hogy az újságírók – köztük a kritikusok – kevésbé nevetnek harsányan, mint a hagyományos közönség, a kedvező fogadtatásból úgy érzi, sikeres lesz a harmadik epizód is.

Ezt már a vetítést követő sajtótájékoztatón árulta el, mint ahogy azt is, hogy ezúttal nem volt tesztvetítés, ráadásul eddig a napig még a színészek sem látták a filmet. A rendező mellett a sajtóeseményen felsorakozott a szereplők többsége: Szervét Tibor, Csuja Imre, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Hujber Ferenc, Oroszlán Szonja, Pokorny Lia, Kovács Lehel, Faragó András, Nagy Ervin, Döglégy (Ganxsta Zolee). (Hiányzott a sorból Ónodi Eszter, Stohl András, László Zsolt és Scherer Péter.)

A direktor volt a legbőbeszédűbb: elmesélte, hogy 34 napig tartott a forgatás, többek között a váci börtönben. Azért is helyezték a cselekmény egy részét egy börtön falai közé, mert ott sok a poénlehetőség. Ganxsta Zolinak nem volt nehéz a forgatás, mert – mint fogalmazott –, csak saját magát kellett adnia. Még azt is megjegyezte a meleg börtönlakót alakító Nagy Ervinről, hogy szerették volna lerombolni azt a nimbuszt, amit a Kincsem című sikerfilmmel épített fel maga köré.

„A Kincsem után ez a legjobb, ami történhetett velem” – replikázott Nagy Ervin, vagyis az, hogy szerepet kapott az utóbbi évtizedek legnépszerűbb magyar mozis vígjátéksorozatában.

Oroszlán Szonja „osztálytalálkozónak” nevezte a forgatás időszakát, hisz találkozhatott azokkal a színészbarátokkal, akikkel tizenhét, illetve tíz évvel ezelőtt készítették a sorozat első két filmjét. Szervét Tibor már a negyedik részről beszélt, mondván, az általa alakított Alex további sorsa e harmadik történet után is nyitva maradt. Csuja Imrétől Pindroch Csabáig mind máris benne lennének a folytatásban, de a rendező egyelőre még kivár, örül, hogy kész van a harmadik résszel. „Nem tervezünk negyedik részt” – fogalmazott Herendi Gábor, egyelőre csak azt reméli, hogy sok nézője lesz e harmadiknak is.

See Also

Az új történet szerint Várnai Tamás, Ákos és András, a balek testvérek megint lehetetlen helyzetbe kerülnek Alex miatt. Úgy kerül hozzájuk egy értékes lopott bélyeg, hogy sokáig nem is tudnak róla. Két maffiabanda veszi őket üldözőbe, majd együtt kerülnek sittre a testvérek, valamint a két maffiózó csapat tagjai. Trendinek számít napjainkban a videoblogolás, ennek használata bonyolítja a cselekményt, és nyújtja egyben a legviccesebb jeleneteket. Kiderül, milyen károkat is okozhat, ha egy kis kamera avatatlan kezekbe kerül…

Kapcsolódó cikkünk: Licit a Valami Amerika 3 werkrajzaira

A film előzetese:

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére