Now Reading
Őserő, a nemes ékszer

Őserő, a nemes ékszer

Porcelánból, magyar motívumokkal készül az Őserő nevet viselő ékszerkollekció.

Néhány, már elkészült példánya először 2017 telének kezdetén volt látható azon a sajtóeseményen melyet budapesti show-roomjában mutatott be a ZEMA. A kilenc éve e brand alatt működő hazai ékszerház munkái kizárólag prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszerek, melyeket egyedileg, kézzel, finomporcelán alapra festenek. Az ékszerek mind Magyarországon készülnek.

Az Őserő nevet viselő vadonatúj kollekciót annak megálmodója, Papp Erzsébet mutatta be, hangsúlyozva: színvilágát a négy fő elem, a négy ősi erő a föld, a tűz, a víz és a levegő határozzák meg és a régi korok formái jellemzik. Minden egyes darabját autentikus népművészeti ornamentikákkal díszítették, melyek különböző korokat idéznek meg. Így szeretnék megőrizni és feleleveníteni a régi magyar motívumokat, hogy azok napjaink részesei is lehessenek.

A bronzkori kollekció kicsit elkülönül a többitől, hiszen itt nem a színek dominálnak, inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Mintázata az úgynevezett ZEMA-arany alapminta, melyet még őseink hoztak be keletről a Kárpát-medencébe.

A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. A manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül. A kezdeti formákat szobrászművészek alkotják meg, a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitásához hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A ZEMA dekorációi sokrétűek, a tradicionálistól az art decón és szecesszión át a barokkig.

See Also

A sajtóbemutató és nyílt nap háziasszonya Csisztu Zsuzsa volt, aki már öt éve a ZEMA ékszerkollekcióinak arca és nagykövete. Ő azt emelte ki, hogy ő ezeket az ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, mivel azok stílust teremtenek, eleganciát sugároznak.

Az ékszerkollekció összes darabját 2018 februárjában mutatják be.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére