Parkolj két napig ingyen Budapest szívében!

Egy app segítségével Budapest belvárosában 2018. január 25-én és 26-án ingyen, február közepéig olcsón parkolhatunk.

 

Ingyenesen parkolhatunk Budapest belvárosban január 25-én és 26-án, egy nemrég indult, magyar fejlesztésű alkalmazás segítségével. A Parkl belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit teszi elérhetővé az autósok számára, így leegyszerűsíti a parkolást, és minimalizálja a fölösleges körözést és kipufogógáz-kibocsátást. Az app készítői az akciót a 2017-es esztendő  legszennyezettebb időszakára időzítették, hogy felhívják az autósok figyelmét a légszennyezésre.

A Parkl, egy nemrég indult ingyenes alkalmazás, amely megkönnyíti Belvárosban a parkolást. A fejlesztők kutatása alapján ugyanis Budapest belterületén az aktív autósforgalom csaknem harmada parkolóhelykeresés miatt alakul ki, ám az app használatával, napi szinten is, akár órákat spórolhatnak az autósok a parkolással töltött idejükből.

A február közepéig tartó akcióban, a két ingyenes nap után a Parkl húsz belvárosi parkolóhelyszínén lehet majd viszonylag olcsón, óránként 250 forintos áron parkolni.

Az alkalmazást különben az indulás óta már több mint tízezren töltötték le, s folyamatosan bővül a csatlakozó irodaházak, szállodák és parkolóházak listája is.

A Parkl a hétköznapi belvárosi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyeket teszi elérhetővé. Olyan szállodák, társasházak és irodaházak garázsaiba is beállhatunk, melyeket egyébként nem használhatnánk. A készpénzmentes, biztos helyet kínáló applikáció végigköveti a teljes parkolási folyamatot: beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a parkolóház sorompóját, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a készpénzmentes, percdíjas fizetés is.

Bővebb infó itt!

Video az alkalmazásról: