Ez a 2019-es modellévi Jeep Cherokee

A világpremiert a Detroiti Autószalonon tartották.

 

A világ legjobb terepképességű középkategóriás szabadidőjárművének tekintik a Jeep Cherokee 2019-es modellévi változatát, melyet 2018. január 17-én, a Detroiti Autószalonon mutattak be nagyvilágnak. Újdonsága a vadonatúj, fejlett, kétliteres, közvetlen befecskendezéses soros négyhengeres erőforrás, amely az eddiginél nagyobb teljesítményt és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást nyújt. A továbbfejlesztett kiadás a korábbinál kényelmesebb és praktikusabb belső teret kínál. Emellett kiemelkedő vezethetőség és rugózási komfort, független első és hátsó felfüggesztés, világszínvonalú torziós szilárdság, háromtagú motorkínálat jellemzi, továbbá egy takarékos, kilencfokozatú automata sebességváltó.

Külső formaterve friss megjelenést kölcsönöz. Több meghatározó stíluselem alapvetően átalakult: így a teljes orrkialakítás, a motorházfedél. Újak a LED-es fényszórók, a nappali fények, valamint a ködfényszórók is. A 2019-es modellévi jármű felfrissített utasterében elegáns hatást keltenek az új, selyemfényű króm és magas fényű zongoralakk dekorrészletek.

A műszaki jellemzőit tekintve az autóipar legfejlettebb motorjai közé tartozó vadonatúj, 2,0 literes, közvetlen üzemanyag-befecskendezéses, soros négyhengeres, start-stop funkcióval felvértezett turbómotor sorakozik fel a Cherokee eddigi motorjai (a 3.2 V6 Pentastar és 2.4 literes, soros négyhengeres PZEV Multiair2 Tigershark blokkok) mellé. Mindhárom erőforráshoz választható a kilencfokozatú automata sebességváltó.

A járgány háromféle innovatív, továbbfejlesztett összkerékhajtási rendszerrel (Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II és Jeep Active Drive Lock) rendelhető majd. Lekapcsolható hátsókerék meghajtásának köszönhetően, mérsékelt energiafelhasználást, ezáltal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást eredményez, amikor nincs szükség összkerékhajtásra.

Az új Jeep Cherokee fedélzetén megtalálható, legújabb generációs Uconnect-rendszerek fejlett kommunikációs, szórakoztató és navigációs szolgáltatásokat nyújtanak, így az Apple CarPlay és Android Auto. A választhatóan 7,0 vagy 8,4 colos képátlójú érintőképernyők az okostelefonokon megszokott többujjas parancsokkal kezelhetők.