Cool életérzés a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox csapattal

Újra Budapesten lép fel a mindenkit elvarázsoló pop-jazz együttes.

 

Percek alatt képes szuperhangulatot teremteni Scott Bradlee, a 37 éves amerikai zongorista, zenei rendező és formációja, a Postmodern Jukebox. Bár tagjai folyamatosan változnak, Scott mindig roppant tehetséges énekeseket, muzsikusokat gyűjt maga köré, hogy hallgatóságát kreativitásával elvarázsolja. Titka egyszerű: napjaink slágereit ülteti át az elmúlt korszakok divatos jazz-stílusaiba. A múlt század elejének ragtime-világába vagy a húszas–harmincas évek swing-őrületébe. Mindezt egyedi hangszereléssel, remek zenekari játékkal, kiváló énekkel. A posztmodern stílus különleges, coolos életérzéssel párosul mind a fiatalok, mind az örökifjú zenebarátok körében, elmosva a generációk közötti zenei határokat. Scott Bradlee együttese újragondolt muzsikájával egyszerre válik trendivé.

A zenekarvezető 12 évesen vált a jazz rabjává, amikor szíven ütötte Gershwin Kék rapszódiája (Rhapsody in Blue). Zenei tanulmányait követően aztán megmerítkezett New York jazz-életében. A 2010-es évek elején alapította meg csapatát Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox néven, hogy a pop, a jazz, a ragtime és a swing elemeit felhasználva alkosson valami újat, valami egyedit, valami maradandót.

Kompozícióit saját nappalijában rögzítette videóra, és kezdte terjeszteni a YouTube-on. Például Miley Cyrus We Can’t Stop című dalának feldolgozását, melyet doo-wop (vokális alapú rhythm & blues stílusban) adtak elő (18 millió néző); George Michaeltől a Careless Whispert (17 milliónyian látták); a Radioheadtől a Creep című dalt (42 millióan nézték meg) vagy Meghan Trainor All About the Bass  című slágerét , melynek oldalát több mint 34 millióan keresték fel.

Meghan Trainor All About the Bass  című dalának feldolgozása a YouTube-on:

2017 szeptemberében dolgozták fel Luis Fonsi és Daddy Yankee megaslágerét, a Despacitót, melyre a YouTube-on már 2,3 millióan voltak kíváncsiak.

Íme a Despacito újragondolása:

A zenekar nagyszabású koncertet ígér Magyarországon is, 2018. május 17-én este, a Papp László Budapest Sportarénában.