7 titok Mads Mikkelsenről

-

Dánia egy meglehetősen pici ország. Ritkaságszámba megy, hogy valaki a skandináv országból indulva küzdje fel magát a világhírnévig. Korunk egyik legnagyobb becsben tartott színészének, Mads Mikkelsennek ez sikerült. A karizmatikus művész nemrég ünnepelte 57. születésnapját. Ez pedig remek alkalom arra, hogy összeszedjünk néhány érdekességet az életéből.

Sokáig élt a táncnak

A színész több, mint 8 évig profi szinten versenytáncolt. Ennek a mozgásfajtának a mai napig szívesen hódol, igaz, már nem ennyire magas szinten. Tudásáról számot adott többek között a tavalyi, Még egy kört mindenkinek című, nagy sikerű drámában, ahol kecses balettmozdulatokat láthatott tőle a közönség.

Isten ajándéka

Keresztneve az angolszász Matthew skandináv megfelelője. Röviden annyit jelent a név, hogy “Isten ajándéka”. Ez a háttér pedig egész életében elkísérte Mads-t, ugyanis hívő embernek tartja magát.

Kép: Flickr

Oscar-rekorder

Négy olyan dán filmben szerepelt (Esküvő után; Egy veszedelmes viszony; A vadászat; Még egy kört mindenkinek), amelyeket a Legjobb nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra jelöltek. Ezzel nem csak hazáján belül számít csúcstartónak, de világszerte is.

Egy popsztárral karöltve

A színész 2015-ben egy világsztár énekesnő, Rihanna videoklipjében is feltűnt. A Bitch Better Have My Money zenés videóban egy könyvelőt alakított.

Kép: Flickr

Sir Mads Mikkelsen

2010-ben hatalmas megtiszteltetés érte, ugyanis II. Margit dán királynő lovaggá ütötte a királyi palotában.

Régi motoros

Szenvedélyesen rajong a motorkerékpárokért. Vezetni és gyűjteni egyaránt szereti a járműveket. Kollekciójának egyik legékesebb darabja egy 1937-es évjáratú Nimbus.

Mads, a szívtipró

Több ízben is megválasztották Dánia legszexibb férfijának. Sőt, a dániai székhelyű Woman magazin egészen odáig is elmerészkedett, hogy az egész világ legvonzóbb embereként nevezte meg őt.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!