spot_imgspot_img
spot_img

7 titok, amit tudnod kell Jodie Fosterről

-

Article Top Ad (AdSense)

A gyönyörű kék szemű színésznő nevéhez olyan ikonikus filmek köthetők, mint A bárányok hallgatnak vagy a Pánikszoba. Az utóbbi években visszavonult a színészkedéstől és producerként, rendezőként tevékenykedik a kamera másik oldalán. Családját, magánéletét mindig is védte a médiától, ám születésnapja alkalmából íme néhány érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál róla.

1. Már kisgyerekkorában kivételes intellektusról tett tanúbizonyságot. Egyévesen már folyékonyan beszélt és két éves korára már olvasni is tudott.

2. Filmes pályafutása alig 3 évesen kezdődött. Több reklámfilmben szerepeltették a szőke, kék szemű kislányt.

Jelenet a Pánikszoba c. filmből (Fotó: Mafab)

3. Első komoly filmes szerepe a Disney stúdióban készült Napóleon és Samantha című egész estés családi film, melyben Michael Douglasszal játszott együtt.

4. Mindössze 14 éves volt, mikor Martin Scorsese felkérte a Taxisofőr című filmjébe egy fiatalkorú prostituált szerepére. A film bizonyos jeleneteiben meztelenül kellett volna szerepelnie, ezt azonban testdublőrrel oldották meg a készítők Jodie kiskorúságára való tekintettel.

A 14 éves Jodie a Taxisofőr című film egyik jelenetében (Fotó: Flickr)

5. Jodie egyike azon színésznőknek, akik egyetemi szakképzettséggel rendelkeznek. A filmezéssel párhuzamosan a színésznő a Yale egyetemen szerzett diplomát angol irodalomból.

6. A nézői köztudatba az 1991-es A bárányok hallgatnak című filmmel robbant be. A film azért is számít mérföldkőnek a szakmában, mert először készült plakát egy nő arcával, aki főszerepet játszott egy filmben.

A híres filmplakát: A bárányok hallgatnak (Fotó: Mafab)

7. Bár magánéletét mindig is szigorúan védte, 2014-ben végül felvállalta leszbikusságát és feleségül vette Alexandra Hedison fényképésznőt.

Ezt is ajánljuk:

10 érdekesség a szexi skót színészről, Gerard Butlerről

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!