spot_imgspot_img
spot_img

7 tehetséges magyar divattervező is kijutott idén a Milano Fashion Weekre

-

Article Top Ad (AdSense)

A 2021-es Milano Fashion Week keretein belül 7 magyar divattervező is bemutathatta a 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját Olaszország egyik divatfellegvárában. A tehetséges designereket a Magyar Divat & Design Ügynökség támogatta a felkészülésben.

Fashion Week – Hét kiváló magyar márka is kijutott

ABODI, CUKOVY, Elysian, Kata Szegedi, ALMA, NINI és ZIA budapest – ez az a hét magyar divatmárka, amely lehetőséget kapott bemutatkozni a szeptember 21 és 27 között megtartott milánói Fashion Week-en. A Budapest Select Collective Fashion Show és a Fashion Hub kiállítás biztosítja idén, hogy a lehető legszélesebb körben megismerhessék az érdeklődők és buyerek a tehetséges hazai tervezők alkotásait.

ABODI kreáció
ABODI kreáció a milánói kifutón |Fotó: ABODI Facebook oldal

Tavasz és nyár – Milano Fashion Week 2021

A tavasz és nyár élénk árnyalatai domináltak a bemutatott kollekcióknál – például hangsúlyos a fűzöld, a levendula a mangó és a lime. Négy márka alkotásaival – ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi – szeptember 24-én a Budapest Select Collective Fashion Show kifutóján találkozhatunk, emellett ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIA budapest összeállításai a Fashion Hub kiállításon jelentek meg. A magyar tervezők darabjairól készült összeállítást az alábbi videóban nézhetjük meg.

Nemzetközileg elismert stylist segíti őket

A tervezők a nemzetközileg elismert stylist, Paolo Turina segítségével készültek fel a kifutóra, akivel közösen állították össze erre a különleges alkalomra a szetteket és a hozzájuk illő kiegészítőket. A divat iránt érdeklődőknek jó hír, hogy az esemény azóta is visszanézhető a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) hivatalos weboldalán.

Forma, anyag és minta

Az alkotásokat a természet élénk színei inspirálták, és változatosan használták fel hozzájuk a különböző alapanyagokat és textúrákat is. A tervezők saját történeteikből inspirálódva merítettek ötleteket a termékek gondolatiságának meghatározásához, a forma-, anyag- és mintaválasztáshoz.

Kifutón modell
Elysian darab a ’22-es tavaszi kollekcióból | Fotó: Hungarian Fashion & Design Agency Facebook oldal

„Hatalmas büszkeség számunkra, hogy design és divat oldalon egyaránt sikeres nemzetközi szereplésekkel indíthattuk az őszt. Formatervezőink Párizsban, míg divattervezőink Milánóban mutatkoztak be a szakma és a nagyközönség előtt, és alapozták meg ezzel a nemzetközi piacra lépésüket” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, majd folytatta:

„Ezek a világszínvonalú események kiemelt lehetőségek a márkák számára nemzetközi kapcsolataik építésére. Mind a Maison & Objet designvásáron, mind a Milan Fashion Weeken hatalmas volt az érdeklődés a magyar divat- és formatervezők iránt és több száz megrendelői egyeztetés indult el a forgalmazók és designerek között.”

Forrás: HFDA, Origo

Nyomorból a 7 milliárdos vagyonig – Hogyan épített Ralph Lauren divatbirodalmat?

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!