6 szuper szabadtéri korcsolyapálya Budapesten

-

Gyermekként és felnőttként is kellemes élmény karácsonyi fényfüzérek, ünnepi világítás alatt korcsolyázni. Pláne, ha még hó is esik! Budapesten sok helyen várják a szerelmeseket, a családokat korizni. Mutatunk néhány jégpályát, amelyek közt ingyenesek is vannak.

 

Fontos: Vigyázzunk az egészségünkre!

A szabadtéri jégpályákon is legyünk elővigyázatosak, kerüljük a tömeget, és akár maszk viselésével is óvjuk magunkat.

Sok helyen pedig védettségi igazolványt is kérnek!

 

1. Budapest Park Jégvilág

A Budapest Park átlényegül, téli, ünnepi hangulatba burkolózik. A Park területén belül egy közel 1300 m2-es koripályával várják a csúszkálni vágyókat. A pályán a gyerekek és a felnőttek egyaránt korcsolyázhatnak a bejárathoz közel eső négyzet alakú részen, az ezen belül elkerített játszó területen, és a hatalmas jégfolyosón is.

A Budapest Park területére ingyenes a belépés, csak a korcsolyapályán való tartózkodáshoz szükséges érvényes jeggyel rendelkezni! Online is lehet jegyet váltani, és helyszíni jegyvásárlásra is van lehetőség.
A Budapest Park Jégvilág 18 éves kor felett kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

Öltöző, értékmegőrző és shop is van a területen. Ezen kívül oktatásara is van lehetőség.

Részletek itt: Budapest Park

Budapest Park koripálya
Budapest Park koripálya kép: /www.budapestpark.hu

 

2. Bálna korcsolyapálya

A 450 m2-es, fantasztikus panorámájú jégpályát nyitvatartási idejében bárki időkorlátozás nélkül ingyen használhatja. Korcsolyázás közben rálátsz a Dunára, valamint a város budai oldalára, a Műegyetemre, és a Gellért-hegyre is. Korcsolyacipő kölcsönözhető a helyszínen 26-os lábmérettől. Ez alatti lábméretre kétélű, rácsatolható csúszkát tudnak adni, 1000 Ft-os egységáron. A Bálnánál korcsolyák élezésére is van lehetőség

Nyitva tartás: Bálna Jégpálya

Bálna korcsolyapálya
Ingyenes korcsolyapálya a Bálnánál kép: http://www.balnabudapest.hu

 

3. Városligeti Műjégpálya

Budapest legszebb jégpályája pazar látványt nyújtó környezetben várja a korcsolyázás szerelmeseit. A Hősök terénél, a Városligeti-tó medrében, partján kialakított téli sportlétesítmény minden feltöltődni vágyó számára feledhetetlen élményeket ígér. A koricipőt felhúzva, a jégen suhanva egy új perspektívából láthatjuk a világot. A korcsolyázás után akár egy nagy sétát is lehet tenni a Vajdahunyadvár Történelmi Épületcsoportnál.

A Városligeti Műjégpálya délelőtti és délutáni nyitvatartását érdemes a honlapon követni. A tömeg elkerülésére ügyelj, óvd az egészségedet, s légy elővigyázatos, amennyire tudsz! A Műjégpálya oldalán Live (élő) menüpont alatt megtekintheted, hogy hányan vannak kinn a pályán.

Itt tájékozódhatsz az nyitvatartási részletekről, jegyárakról: www.mujegpalya.hu

Városligeti Műjégpálya
A Városligeti Műjégpályánál os van lehetőség oktatásra. kép: www.mujegpalya.hu

 

4. Westend Tetőkert

A pesti Westend Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozata év végéig vár mindenkit körhintával, korcsolyapályával, izgalmas programokkal, téli ételekkel, italokkal.

A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1.500 forint, melyért cserébe egy 1500 Ft értékű Westend ajándékkártyát adnak. Ennek összeg teljes egészében levásárolható kártyán jelölt időpontig a bevásárlóközpont közel 150, ajándékutalványt elfogadó üzletében, melynek listáját itt találod:

https://westend.hu/uploads//documents/Winter-Wonderland_ajandekkartya-elfogado-uzletek_1125.pdf

Akinek nincs saját koricpője, ne csüggedjen, a helyszínen bérelhető korcsolya 800 Ft-ért.

Westend jégpálya
Westend Tetőkert jégpálya. A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. kép: www. westend.hu

 

5+1 . Advent Óbudán korcsolyapálya 2 helyszínen

Az Advent Óbudán 2021 rendezvénysorozat keretében két helyszínen, a Fő téren és idén elsőként a Békásmegyeri piac közösségi terén várjuk a korcsolyázni vágyókat. Mindkét jégpálya díjmentesen használható a hét minden napján. A korizás után vagy előtt az ünnepi fényekkel beragyogott vásár termékeit is meg lehet csodálni. Mindkét helyszín egyéb színes programokat is ígér, melyekről itt tudsz tájékozódni: Advent Óbudán 

A Fő téri korcsolyapálya az Advent Óbudán 2021 rendezvény területén van, amely csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. A Békásmegyeri piac közösségi terén található vásár és jégpálya védettségi igazolás nélkül látogatható.

Nyitva tartás és részletek: Advent Óbudán

Óbuda jégpálya
Advent Óbudán Mind a Fő téri pálya, mind pedig a Békásmegyeri piacon lévő pálya használata ingyenes. kép: www.obudasport.hu

 

Ezeket a cikkeinket is nézd meg:

Melengető édességek a hideg estékre

A narancs 5+1 kreatív felhasználási módja

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!