spot_imgspot_img
spot_img

5+1 érdekes tény a Múmia-filmek főhősnőjéről

-

Article Top Ad (AdSense)

A gyönyörű színésznő Brendan Fraser oldalán megmutatta a világnak, hogy nem igaz, amiket korábban a könyvtárosokról gondoltunk. Hiszen egy okos nő a könyvek birodalmából nem csak arra képes, hogy a világra szabadítson egy bosszúszomjas múmiát, hanem hogy meg is mentsen tőle. Születésnapja alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet a szépséges Rachel Weiszről.

1. Rachel 1970-ben született Londonban, zsidó származású szülei az Egyesült Királyságba menekültek a nácizmus elől; édesanyja, Edith Ruth Weisz (született Teich) pszichoterapeuta volt Ausztriából, édesapja Weisz György (György) magyarországi mérnök és feltaláló.

Jelenet a Múmia visszatér c. filmből (Fotó: Mafab)

2. Kamaszként bomlasztó magatartásával vívta ki a figyelmet számos drága magániskolában. 14 évesen apja nyomására vissza kellett utasítania az ajánlatot, hogy szerepeljen a Dávid király című filmben Richard Gere-el.

3. Rachel Weisz brit és amerikai állampolgársággal is rendelkezik, ez utóbbit 2011-ben honosították számára.

Férjével, Daniel Craiggel (Fotó: Flickr)

4. Jelenlegi férjével, Daniel Craiggel – a James Bond filmek sztárjával – 2010-ben melegedtek össze az Álomotthon c. misztikus thriller forgatásán. A pár egy évvel később össze is házasodott.

5. A színésznő a 2008-as Szélhámos fivérek című vígjátékban nyújtott alakításáért még karatézni is megtanult.

Adrian Broody oldalán a Szélhámos fivérekben (Fotó: Mafab)

+ 1 Weisz példaképe a világhírű illuzionista Houdini, aki szintén magyar felmenőkkel rendelkezik. Mivel születéskor Houdini vezetékneve is Weisz volt, a színésznő egy ideig abban reménykedett, hogy távoli rokona lehet a szenzációs szökésről ismert hírességnek.

Ez is érdekelhet: 

Julia Roberts érdekes élete

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!