spot_imgspot_img
spot_img

5 tipp, ami segít gondoskodni a házi kedvencekről

-

Article Top Ad (AdSense)

Ma már háziállatainkról is könnyebben gondoskodhatunk a technológia segítségével. Egyre inkább növekszik a kereslet a digitális lehetőségek iránt, hiszen a gazdik kreatív trükkökhöz folyamodnak, hogy biztosítsák kedvencük jólétét és kényelmét, akkor is, amíg ők távol vannak otthonról. Április 11-én, a kisállatok napján a Samsung okos megoldásokra hívta fel a figyelmet, amelyekkel bárki könnyedén biztonságban és boldogságban tudhatja négylábú családtagjait is.

A Samsung kutatása szerint ötből három európai úgy véli, hogy az állatbarát termékek ugyanolyan fontosak, mint a gyermekbarát termékek, és az állattartók 64%-a használja a technológiát arra, hogy háziállatairól gondoskodjon, takarítson utánuk vagy szórakoztassa őket. Az eredmények megmutatták, hogy a tulajdonosok 16%-a kifejezetten kedvence számára vásárolt digitális eszközt.

A technológia természetesen nem helyettesíti a háziállatokkal töltött időt és gondoskodást, nem arról van szó, hogy automatizált robotokkal helyettesítjük a gazdikat. Ehelyett ezek az eszközök és megoldások segíthetnek támogatni a kisállattartókat és kedvenceiket, hogy együtt boldogabb, egészségesebb életet élhessenek, valamint használatukkal nagyobb biztonságban tudhassák kis barátaikat. – véli Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, a Glasgow-i Egyetem Számítástudományi Karának előadója.

Trendi kiegészítők hasznos funkciókkal

Nem csak a saját életmódunkat monitorozhatjuk például egy okosóra segítségével, a háziállatok számára elérhető viselhető eszközök hasonlóan mérik az aktivitási szintet, az alvási szokásokat és még a tartózkodási helyet is mutatják, így könnyen megfigyelhetjük háziállataink viselkedését és egészségét. Idősebb vagy beteg kedvencek esetén ez kiemelkedően hasznos lehet, emellett abban is segíthet, hogy megismerjük állatunk bioritmusát, valamint időben észrevegyük az esetleg jelentkező problémákat.

Automata etetés a napi rutinhoz igazítva

Az aktívan töltött időszak és a pihentető percek mellett a napi rutin fontos eleme, hogy a házi kedvencünk étkezése rendszeres és kiszámítható legyen. Az automata étel- és vízadagolókkal a megszokott időben telik meg állatunk tálkája, még akkor is, ha éppen nem vagyunk otthon. Így ezek a kiegészítők nemcsak kényelmesebbé teszik az életünket, de kedvencünk egészségére is jótékony hatással lehetnek.

Fotó: Samsung

Porszívó porcicákra szabva

A hozzánk bújó háziállat simogatása semmihez sem fogható érzés, azonban a kanapén vagy a padlón összegyűlő szőrszálak sok bosszúságot okozhatnak, hiszen ezek összegyűjtése végeláthatatlan küzdelemnek tűnik. A Samsung Bespoke Jet Pet hatékony funkcióinak köszönhetően szinte gyerekjáték a takarítás. A porszívóhoz egy Kisállat kefe is tartozik, amely sörtékkel kombinálja a gumifúvókát, hogy megkönnyítse a láthatatlan szőrszálak eltávolítását is. Emellett a többrétegű szűrőrendszer a finom por 99,99%-át képes eltüntetni.

Fél szemmel otthon

Vajon hogyan érzi magát otthon háziállatunk, amíg távol vagyunk tőle? Kíváncsiságunkat legyőzhetjük akár egy korábban használt készülékünkkel, amelyet bébiőrként állítunk szolgálatba, hogy időről-időre rápillantsunk kedvencünkre. A ReGalaxy Program lehetőséget nyújt, hogy az április 1. és július 15. között vásárolt legújabb Galaxy Z vagy S szériás készülék mellett 100.000 forintos értékhatárig régi készülékünknek is új célt adjunk. Ezáltal korábbi okostelefonunk akár az okosotthonunk segédjévé válhat.

Hogyan enyhítsük a szeparációs szorongás tüneteit?

A háziállatok magányosságától való félelem sok gazdinak okozhat lelkiismeret-furdalást. A szeparációs szorongást némi alapzajjal, például bekapcsolt tévével vagy rádióval is csökkenthetjük. A SmartThings segítségével telefonunkról távolról is könnyedén vezérelhetjük otthoni eszközeinket, így akár a tévét is. A Samsung okostévék időzítő funkciójával hatékonyan beállíthatjuk, hogy a TV megadott ideig zenét játsszon vagy háttérzajt biztosítson a házikedvencünknek, amíg távol vagyunk. Okoseszközeinken nemcsak megfigyelhetjük mindennapi tevékenységüket, hanem kapcsolatba is léphetünk velük, néhány megnyugtató szót szólva.

Fotó: Samsung

A kutyakiképző alkalmazásoktól kezdve, az állatorvosi időpontokat is számontartó okos hűtőszekrényen át, egészen az okostelefonokig, amelyek szemmel tartják háziállatunkat, számos kreatív újítás elérhető, így egyre többen fordulnak digitális eszközökhöz, hogy kedvenceikről gondoskodjanak. A Samsung eszközeire életünk szervezésekor, a mindennapi logisztika során is támaszkodhatunk, legyen szó két- vagy négylábú családtagjainkról.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!