5 szuper gyerekes program nyárra

-

A nyár nem csak nyaralásra és hosszabb utazásokra tökéletes időszak, hanem egy-két olyan klassz családi program számára is, amely nem igényel túl nagy szervezést. Összeválogattunk néhány remek helyet, ahová könnyen elruccanhatunk, ha van néhány szabadnapunk és csinálnánk vagy látnánk valami újat és érdekeset.

Robirtok

robirtok-tanya-alpaka-tehén
A képen a Séró és Elena, a két alpaka. Fotó: Robirtok Facebbok oldala

Amikor a nagyobbik lányom kitalálta, hogy tehenet akar fejni, akkor nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb el kell kirándulnunk Kosdra, ami nem csak a gyerekeknek hatalmas élmény, hanem az egész családnak. Jó néha eltávolodni kicsit a várostól és elmenni egy tanyára, ahol a városi lét forgatagából kiszakadva újra közel kerülhetünk a tanyasi élethez. A Robirtok egyébként egy családi birtok, ami cseppet sincs messze, Váctól már csak néhány kilométer, ezért egy szuper egynapos program a nyárra, de akár több napot is időzhetünk. Ez utóbbi azért is tűnik jó ötletnek, mert így mindenre jut majd idő: istálló takarításra, lovak, malacok, medvék etetésére, nyuszi és báránysimogatásra… meg kell sétáltani az alpakákat is, és persze ne feledkezzünk meg a tehénfejésről és a tejkóstolásról sem…

Peteshalmi Vidrapark

vidra
Fotó: Peteshalmi Vidrapark Facebook oldala

Aki igazán cuki állatkákat akar látni, annak bakancslistás hely ez a Somogy megyei természetvédelmi terület. Mi például nem is tudtuk, hogy Somogy megye egy igazi “vidra nagyhatalom”, és az itt található tavas területek rengeteg vidrának adnak otthont. A parkban könnyen rálelhetünk a helyes kis állatokra, akiknek megismerhetjük az életét és mindennapjaikat. Találkozhatunk sok-sok kedves vidrafiúval és lánnyal, de Mártival is, aki egy igazi hősnő és egyszemélyben viszi a vállán a parkot.

Dínó-völgy

dino park-felsőtárkány
Fotó: Dino Park Facebook oldala

Az Egertől nem messze Felsőtárkányban található Dínó Parkban csak ámulunk és bámulunk a sok életnagyságú dinoszaurusz láttán. A völgyben sétálva akár a Jurassic Parkban lennénk, ami nagyon izgalmas mulatság azok után, hogy mi például mostanában néztük meg a lányainkkal a Netflixen futó azonos című mesefilmet. Szerencsére azonban itt nincsenek hibrid dínók és egyik sem támadott ránk, viszont első kézből mindent megtudhattunk a dinoszauruszokról és az őslények világáról.

Kajakozás a Gemenci erdőben

kajak-túra-erdő
Fotó: Éles Kajak Facebook oldala

A Gemenci erdő Magyarország egyik legszebb része, és azért is különleges, mert rengeteg gímszarvas lakik errefelé. Miközben kajakjainkkal csendben siklunk az ártéren és bejárjuk az egész területet, élőhelyükön figyelhetjük meg a szarvasokat, a vaddisznókat és az őzeket. Páratlan élmény, amely mindenkit lenyűgöz. A túra maga mindössze 3-4 órás, ezért szuper nyári program azoknak a családoknak, ahol nagyobb és kisebb gyerekek is vannak.

Tisza-tavi Ökocentrum

tiszató-ökocentrum-poroszló
Fotó: Tisza-tavi Ökocentrum Facebook oldala

A Tisza-tóra mindenképpen több napra érdemes elmenni, de ha nyáron éppen csak egy egynapos programot keresünk, akkor érdemes nekivágni az útnak, és Poroszlóig meg sem állni. A Tisza-tavi Ökocentrumban szinte az egész környékre jellemző élővilágot megismerhetjük. Rengeteg féle program közül választhatunk: bejárhatjuk a szabadidőparkot, ahol rengeteg állat és vizi játszótér vár, vagy részt vehetünk kishajós kiránduláson, amely során túravezetővel egy óra alatt bebarangolhatjuk a vizi ösvényeket.

Ha tetszett ez a cikk, akkor itt további érdekes olvasnivalót találsz:

A világ 7 lélegzetelállító borvidéke, amelyet egyszer az életben látni kell

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!