spot_imgspot_img
spot_img

5 nagyszerű budapesti program a hosszú hétvégére

-

Article Top Ad (AdSense)

Előttünk áll egy csodás hosszú hétvége, számtalan izgalmas programlehetőséggel. A koronavírus óta ez az első augusztus 20., amit a régen megszokott körülmények között ünnepelhetünk. Csemegézzünk hát a szuper rendezvények között!

Szent István Nap a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban

Helyszín: Simonpuszta, Érd, Hungary, 2030.

Immár III. alkalommal rendezik meg a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a Szent István Napot, augusztus 21-én. Az Államünnepen keresztül a szervezők szeretnék bemutatni a Nemzetünk értékeit jelentő Lovas Hagyományokat, valamint méltó tisztelgéssel ünnepelni őseinket. Ezen a napon mindenki számára megfelelő programokkal várják kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy a családokat közelebb tudják vinni a természethez, és újra megismerje egy ország, mitől Lovas Nemzet a Magyar!

Augusztus 20., a Magyar Államalapítás ünnepe alkalmával kézenfekvő, hogy a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban nem maradhat el az ünnepség. Természetesen az ünneplésből nem hiányozhatnak a lovak, délután folyamán számos elragadó lovas bemutató lesz látható. Többek között a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület gyermek lovasai is bemutatkoznak, de Varga Miklós fia és lánya is színpadra lépnek, nemzeti rockoperáinkkal. Az est fénypontja a Csodaszarvas című rockopera – koncert változat a Magyar Történelmi Színház bemutatásában.

Szent István Nap a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban

Hosszú hétvége a Csárdafesztiválon

Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér

A Szent István Napok egyik legínycsiklandozóbb programja a Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa a belvárosban. A Vörösmarty téren augusztus 20. és 22. között válogathatunk a legnépszerűbb és legkülönlegesebb csárdaételek között a páratlan dallamvilágú és ritmusú magyar muzsika ölelésében. A csárdák ízvilága a klasszikus magyar konyha hagyományos ízeire és alapjaira építkezik, ezért minden idelátogató magyar és külföldi vendéget elvarázsol hangulatával, egyediségével és egyedülálló stílusával.

„A mai kor csárdája nem létezhet ikonikus csárdaételek nélkül, ilyen a hortobágyi húsos palacsinta, a serpenyős libamáj, a frissen sült kovászos kenyér, a cigány pecsenye és a halászlé, hogy csak a fő kedvenceimet említsem. Természetesen nagy élvezettel fogyasztom el a harcsapaprikást túrós csuszával, a szürkemarha pörköltet reszelt tarhonyával, tejfölös vagy kovászos uborkasalátával. A palacsinták, rétesek és bélesek pedig a csárdadesszertek királynői” – árulta el Kovács Lázár chef, a Csárdafesztivál házigazdája.

Emellett megkóstolhatjuk a Baricska Csárda káposztás bablevesét csülökkel és kolbásszal, vagy a Fehértói Halászcsárda haltepertőjét remuládmártással. Érkezik a Kerekes Csárda Pop Up vörösboros szürkemarha pörkölttel és tarhonyával, a Király Csárda Pop Up Lassan sült sétálós tarjával, míg a Tenkes Csárda eredeti parasztos hízott libamájából is falatozhatunk házi kukoricás kenyérrel. A gasztroélményt változatos színpadi programok kísérik, fellép többek között a kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band, közös előadással érkezik az Ötödik Évszak Zenekar és Csángálló Zenekar, valamint színpadra lép az EtnoRom is. További információk: www.szentistvannap2021.hu

A magyaros ízeké a főszerep a Csárdafesztiválon

Csukás István mesehősei a Gyerekligetben – Hosszú hétvége a gyerekekkel

Helyszín: Városliget

Minden idők egyik legnagyszabásúbb augusztus 20-i ünnepségsorozatára készül az ország. A három és fél napos Szent István Napok idejére Budapest igazi fesztiválhelyszínné változik, hiszen a hagyományos Duna-parti tűzijátékon kívül mintegy húsz helyszínen izgalmas és szórakoztató programokkal várnak mindenkit. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: az épülő, szépülő Városligetben, a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen, a Gyerekligetben igazi csodákban lesz részük a lurkóknak és a gyermeklelkű felnőtteknek.

Az ünnepségsorozat természetesen a legkisebbek számára is tartogat meglepetéseket: augusztus 20-án, pénteken ugyanis megnyitja kapuit a Gyerekliget. „Lesznek herceg- és hercegnőképző programok, fellépnek többek között a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben lesznek játék-installációk, valamint a Pintyőke „cirkuszban” Koltai Vivi, Sütő András és Vincze Márton színészek mesélésében Csukás István legszeretettebb mesehősei is életre kelnek” – nyilatkozta Böhm György rendező, a Gyerekliget egyik megálmodója és főszervezője. Izgalmas programnak ígérkezik a helyszínen felvonuló harckocsik és tankok katonai parádéja is, utóbbi tárgyakkal testközelből is megismerkedhetnek a kicsik és nagyok. De lesz szabadon kipróbálható repülőgép-szimulátor is, a mobil akadálypályán, valamint a lézerlövészeten pedig bárki meggyőződhet ügyességéről.

A Pintyőke Cirkusz is helyet kapott a Gyerekligetben

Városok sétánya

Helyszín: Alkotmány utca, Budapest

Az államalapítás ünnepe alkalmából az utóbbi évtized legnagyobb volumenű rendezvény sorozata várja a fővárosba látogatókat, a Szent István Napokon Magyarország összes városának rövid történetét is megismerhetjük, az Alkotmány utca a Városok sétányává alakul azok zászlóival. A Városok sétánya egy látványos installáció, amelyen megjelenik a 346 magyar város zászlaja, megtekinthető augusztus 20-tól 22-ig. A lobogók mellett az összes megyéről, Budapestről és az országról információs totemek mutatják be hazánk sokszínűségét. A kiállítás helyet ad Magyarország határon túli városainak is, amelyek közös totemen jelennek meg.

A Városok sétányának célja bemutatni országunk kulturális gazdagságát, mélyíteni a történelmi ismereteket, illetve megerősíteni a magyar identitás-tudatot minden odalátogató felnőttben és gyerekben egyaránt. A kiállításon sétányán bárki megkeresheti városának vagy éppen szülővárosának zászlaját, mellyel úgy fotózkodhat, hogy az Országház adja a páratlan szépségű hátteret.

Fotó: Csodálatos Magyarország

Operett és komolyzene a Vigadó téren

Helyszín: Vigadó tér, Budapest

A Szent István Napok keretében a komolyzenei dallamokhoz csodás panoráma dukál, míg az Operettfesztivál pillanatait egy pohár pezsgőkülönlegesség teheti feledhetetlenné a Vígadó téren. Augusztus 20. és 22. között mind a két helyszínen találhat mindenki kedvére való programot. A Panorama Classical lélegzetelállító környezetben, a Filozófusok kertjében várja a komolyzene kedvelőit augusztus 20-tól 22-ig.

Kilépve a hangversenytermekből Budapest egyik legszebb pontján, egy könnyed piknik keretében adhatjuk át magunkat a komolyzenei koncerteknek. Pazar elegancia és finom falatok mellett élvezhetjük többet között a Danubia vagy a Magyar Állami Operaház zenészeinek koncertjét, de érkezik a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara is.

A Vígadó téri Buborék Fesztivál mellett látogathatjuk meg az Operettfesztivált is, így pezsgő italkülönlegességeket kortyolva hallgathatjuk a világhírű operettslágereket, illetve musical-koncerteket, sőt kivetítőn a Budapesti Operettszínház előadásainak részleteit is megnézhetik a látogatók. Augusztus 20-án Huszárvirtus, egy zenés táncos produkció keretében érkezik többek között Lévai Enikő, Lukács Anita, Vadász Zsolt és Langer Soma is. A háromnapos programsorozatot nagyszabású gálakoncert zárja augusztus 22-én, vasárnap este, Mindörökké Operett címmel Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Széles Flóra, Laki Péter és Vadász Zsolt hozza el a legismertebb és legkedveltebb operettslágereket.

Operettfesztivál a Vigadó téren

Az új kenyér ünnepe – augusztus 20.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!