5 meglepő érdekesség a szülinapos Emily Blunt-ról

-

Az angol Emily Blunt gyorsan az egyik legkeresettebb színésznővé vált Hollywoodban, könnyed brit akcentusával és elbűvölő megjelenésével. Legyen szó fantasztikus alakításáról a Mary Poppins visszatérben, vagy a múlt titkainak feltárásáról a Lány a vonaton című filmben, Emily Blunt már rég bebizonyította, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy bármilyen szerepet elvállaljon.

Dadogása vitte a színész pályára

Érdekes módon tehetsége ellenére Blunt soha nem készült színészi pályára. “Azt hiszem, ez a munka talált meg engem.” – nyilatkozta a The Telegraphnak adott interjújában.

Mindez azonban megváltozott, amikor a színésző 7 évesen dadogni kezdett és beszédtanára azt javasolta neki, próbáljon más bőrőbe bújva közönség előtt fellépni ennek leküzdéséhez.

“Ez egy terápiás módszer volt ahhoz, hogy eltávolítsam magamtól a dadogást. Csak úgy tudtam folyékonyan beszélni, hogy valaki más bőrébe bújtam. Megkönnyebbülés volt találni valamit, ami végre segített!” – taglalta a színésznő

Blunt továbbra sem a hivatásos színésznő karriert tűzte ki célul, hanem inkább nyelvekkel foglalkozott és tolmácsként dolgozott. A sors végül úgy hozta, hogy beválogatták egy iskolai színdarabba – a Bliss című rockoperába –, amellyel kijutott az Edinburgh-i Fesztiválra is. A közönség soraiban ült egy ügynök, akit lenyűgözött Blunt játéka és ezzel el is kezdődött a karrierje.

Emily Blunt
Emily Blunt nem készült színésznőnek | Fotó: Flickr

John Krasinski-val George Clooney villájában házasodtak össze

John Krasinskival kötött házassága óta Hollywood egyik kedvenc párjaként tartják őket számon. Kevesebb mint egy évvel azután, hogy randevúzni kezdtek, Emily Blunt és John Krasinski úgy döntött, hogy kapcsolatukat a következő szintre emelik. 2009 augusztusában a pár eljegyezte egymást, egy évvel később pedig össze is házasodtak.

Azt viszont csak kevesen tudják, hogy a ceremóniát  George Clooney olaszországi villájában tartották meg. Férje és Clooney régóta ismeri egymást, közös filmeken is dolgoztak már együtt, de a pár még így is rendkívül meglepődött, amikor Clooney felajánlotta birtokát az esküvő megtartására.

Az ügyeletes álompár | Fotó: Wikimedia

Stanley Tucci a sógora

Emily Blunt az Ördög Pradát visel c. filmmel tört be a hollywoodi A-listás sztárok közé. Ebben egy munkamániás és fanyar humorú asszisztens játszott, szereplőgárda tagjai volt még Meryl Streep, Anne Hathaway és Stanley Tucci is – akivel rokoni szálak is összekötik a színésznőt.

Blunt jó kapcsolatot alakított ki a forgatás során Stanley Tuccivel, meghívta 2010-es esküvőjére is. Itt mutatta be Tuccit nővérének, Felicitynek, a levegő pedig egyből szikrázni kezdett közöttük. Blunt nővére és Tucci azóta is együtt vannak, és nagyon boldogok együtt – 2018-ban megszületett második gyermekük is.

Stanley Tucci
Stanley Tucci | Fotó: Flickr

Nem találjuk meg a közösségi médiában

Manapság már ritka, hogy egy híresség teljesen elkerüli a közösségi médiát, de a színésznő mégis így döntött.

“Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem értek ehhez. Alig tudok lépést tartani a sok e-mail-el és SMS-el, nem beszélve arról, hogy semmi kedvem nyilvános beszámolót közzétenni a napjaimról.” – ismerte el az InStyle magazinnak adott interjújában.

Hozzátette, hogy van egy privát Instagram-fiókja, ahol követi Lena Dunhamet és Amy Schumert, valamint a barátait, de ezzel ki is maxolta a közösségi médiás életét. Úgy véli, ez a világ túl sokat mutat meg egy emberről, neki pedig színésznőként éppen az a feladata, hogy valami más bőrébe bújjon. Ha pedig túl sokat osztana meg magáról, akkor az emberek érdeklődése inkább felé fordulna, mintsem az eljátszott karakterekre.

Majdnem megölte Tom Cruise-t

A holnap határa forgatásán együtt dolgozott a színésszel, a munka kis híján tragédiába torkolott. A jelenetben a két színész egy autóban ült, amit Blunt vezetett. Az első felvétel után Doug Liman, a rendező úgy döntött, hogy nem megfelelő a kocsi sebessége, ezért arra kérte a színésznőt, adjon több gázt.

A színésznőnek nem kellett ezt kétszer mondani, és erőteljesen beletaposott a gázpedálba. Mögötte Cruise ijedten kiabált, jelezve ezzel, hogy túl gyors a tempó és kicsit a féket is kellene használni. Blunt ennek ellenére nem vett vissza a lendületből, néhány pillanattal később pedig elvesztette az irányítást a kocsi felett, és egy fának csapódott. Az autó teljesen összeromcsolódott, és csak a szerencsének köszönhető, hogy mindketten épségben szálltak ki belőle.

Emily Blunt és Tom Cruise
Emily Blunt és Tom Cruise | Fotó: Wikimedia

Források: Cool, Thelist

Jennifer Aniston kevésbé ismert filmjei, amelyekben fantasztikusat alakít

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!